michael-monroe-shades-
Kevätauringon paiste alkaa pikkuhiljaa aloitella aurinkolasikautta. Kun etsitään uusia aurinkolasityylejä, kukapa olisi parempi suunnannäyttäjä kuin suurista ja räväköistä aurinkopokistaan tunnettu Michael Monroe, jonka kotoa löytyy lähemmäs sata paria mitä coolimman näköisiä aurinkolaseja.
Michael Monroen mielestä aurinkopokien täytyy olla isot, näyttävät ja erikoiset. Mies suosii mielellään sinistä peililinssiä, joka sopii muihin saman sävyisiin asusteisiin.
Musiikki-ikonin uusin aluevaltaus liippaakin läheltä hänen omaa tyyliään – maaliskuun alussa esiteltiin Michael Monroen nimeä kantava aurinkolasimallisto, jota rokkikukko on myös ollut mukana suunnittelemassa.
Varsin omaleimaisesta tyylistään tunnettu Monroe ei ole viimeisempien muotivirtauksien perään, mutta haluaa sitäkin voimakkaammin rohkaista ihmisiä ilmaisemaan itseään asusteiden avulla. Eikä rokkari epäröi pysäyttää tyylikästä vastaantulijaa positiivista palautetta antaakseen.
– Kullansävyt, leopardi tai muu poikkeuksellinen printti ja isot pokat kiinnittävät huomion. Jos näen kadulla jonkun aurinkolaseissa, jotka saattaisivat sopia tyyliini, useimmiten kyllä pysäytän henkilön ja kysyn, että mistä sait, minäkin haluan, Michael Monroe nauraa.
Aurinkolaseilla on yllättävä rooli musiikin tekemisessä
Michael Monroe luonnehtii suomalaisia aurinkolasien ystäviksi, sillä olemmehan kansakuntana tunnettu ujoudestamme ja sisäänpäinkääntyvästä luonteestamme. Tunnettu muusikko tunnustaa, että ottaa myös itse aurinkolaseilla toisinaan omaa tilaa – katsekontaktin puuttuminen nimittäin vähentää jututtajien määrää. Sisätiloissa aurinkolasit saattavat toimia myös tärkeänä työvälineenä.
– Käytän aurinkolaseja studiossa, kun miksaan biisejä ja täytyy olla tarkkana kuin porkkana. Olen nimittäin huomannut, että kun näköaisti vähän hämärtyy, kuuloaisti terästyy.
Peililinssit vetoavat rokkariin
Monipuolisesta Michael Monroe Shades -mallistosta löytyy aurinkolaseja moneen lähtöön ja tyyliin. Aurinkolaseja ei ole suunniteltu pelkästään rock-legendaa silmällä pitäen, mutta innoittajan tyyli heijastuu siihen vahvasti.
– Aurinkopokien täytyy olla isot, näyttävät ja erikoiset. Silloin ne sopivat parhaiten tukkatyyliini ja kokonaisuuteeni. Tällä hetkellä sininen peililinssi miellyttää eniten silmää, ja yhdistän sen muihin saman sävyisiin asusteisiin, kuten sähkönsiniseen liiviin, Monroe kuvailee.
Tyyli vaihtelee tilanteesta riippuen, joten Michael Monroen mallistossa on kiinnitetty huomiota linssien vaihdettavuuteen. Samat kehykset voivat olla mustalla linssillä klassinen vaihtoehto ja sähäkällä peilipinnalla huomion vangitseva asukokonaisuuden huutomerkki.
Michael Monroe Shades -aurinkolasimallisto
Rock`n Roll essential (kuva alla) – klassinen pilottimalli trendikkäällä mustan, kullan tai hopean värisellä peililinsseillä.
Understated Cool from Lower East Side to Kaivopuisto – aikaa kestävä naisellisen nostava klassikkomalli asetaattikehyksellä.
Time Machine to Dawn of Rock – 1960-luvun kehysmuoto päivitettynä 2000-luvulle. Klassiset pokat ilman peiliä, säväyttävämmän tyylin saa kahdensävyisillä kultapeililinsseillä.
Bad Boy Boogie (keskimmäinen kuva) – New Yorkin Manhattanilta vaikutteita saaneet sinihopeiset linssit miehille, joilla on asenne kohdillaan.
Birth of Cool – pyöreät, pantomalliset lasit metallisillalla. Unisex-lasit, joissa vihertävä G-15 linssi yhdistyy upeasti havanna-värin kanssa.
Femme Fatale (alin kuva) – peittävän kokoinen kehys, jossa on naisellinen perhosmuoto. Linsseissä on valittavana upea liukuväri tai hopeapeili.
rock-and-roll-essential
bad-boy-boogie
femme-fatale