Nicolas Cagen tavassa uppoutua roolihahmoonsa on tietynasteista hulluutta. Mies kertoi erikoisista metodeistaan Aaveratsastaja 2, ”Koston Henki” -elokuvan ensi-illan alla.
Cage paljastaa, että uppoutui niin pitkälle filmin päähenkilön, demonisen Johnny Blazen sielun syövereihin, että käytti kuvausten aikana woodootyyppistä tapaa maalata kasvonsa mustavalkoisiksi niin kuvauksissa kuin vapaa-aikanakin. Luurangon näköiseksi maalattujen kasvojen lisäksi tyyliin kuuluivat piilolinssit, jotka peittivät silmänvalkuaiset. Cage myöntää, että pikkujouluihin osallistuminen moisessa kostyymissä oli hieman erikoista. Etenkin kun hän todella uskoi olevansa aaveratsastaja. -Siinä tilanteessa ei ole ihme, jos helvetti pääsee valloilleen. Olen onnellinen, etten joutunut vankilaan, Nicolas sanoo.
Naamion lisäksi hän ompeli vaatteisiinsa erilaisia taikakaluja ja puhui siansaksaa, jota kuvitteli muinaiseksi enkelikieleksi. Cage kuvaakin näyttelemistyyliään ”uudeksi shamanismiksi” ja kertoo Brian Bates -nimisestä kirjailijasta, jonka teorian mukaan näyttelijät joko tietoisesti tai tiedostamattaan jatkavat muinaisten shamaanien perinteitä välittäjänä luonnon ja ihmisen välillä.
Aaveratsastaja -elokuva kuvattiin Turkissa ja Romaniassa, mutta Cage viettää paljon aikaa Englannin kodissaan Glastonburyssa, jossa on tehty havaintoja mystisistä viljaympyröistä. Cagen ja Alice Kimin kuusivuotias poika Kal-El on nimetty Supermiehen kryptoniankielisen nimen mukaan.