Suomalaisbändi ei saanut kovinkaan imartelevia arvosteluja torstaisesta Gävlen-keikastaan. Nightwishin Imaginaerum-kiertue kurvasi kuluneella viikolla naapurimaan puolelle ja yhtye esiintyi Getaway Rock Festivaaleilla torstaina viimeisenä esiintyjänä.
Nightwishin nykyinen solisti Anette Olzon on ruotsalainen, joten yhtyeen esiintyminen solistin kotimaassa kiinnosti ruotsalaislehdistöä. Niin Aftonbladet kuin Expressenkin arvostelivat suomalaispoppoon keikan, mutta erityisesti Expressen ei jakanut keikalle kovinkaan paljon ruusuja.
Keikka-arvion mukaan Nightwish on menettänyt osan mielekkyydestään yhtyeenä sen jälkeen, kun sen entinen solisti Tarja Turunen potkittiin pois yhtyeestä lokakuussa 2005. Turusen klassisesti koulutettu ääni yhdistettynä metallimusiikkiin teki yhtyeestä kansainväliseen menestystarinan.
– Anette Olzonin aikana yhtye on mennyt oopperamaisesta musiikista takaisin popmetalliin. Olzonin ääni on kimakka ja hiukan lapsellinen, Expressenin keikka-arviossa tykitetään.
Keikka-arviossa ei myöskään jaettu kovinkaan paljon muutenkaan kiitosta ruotsalaislaulajan laulutaidoille. Myös yhtyeen show ei lämmittänyt toisen iltapäivälehden toimittajaa.
Aftonbladetin keikka-arvio ei ollut läheskään niin tylyä luettavaa kuin kilpailijansa. Siinä yhtyeen keikkaa kuvailtiin taas sanoin hurmaava ja miellyttävä.
Nightwish esiintyy lauantaina Ruisrockissa.

Lähde: MTV3