Norjalaiseen jouluperinteeseen kuuluu seitsemän erilaisen keksin leipominen. Norjan voipulaan on yhdistetty myös karppaus. Nyt norjalaiset ovat paniikissa maassa villitsevän voipulan takia.
Tilannetta kuvaa voin nettimyynti. Norjalainen Lars Giæver laittoi netiin ostetaan-ja myydään sivustolle ilmoituksen myydäkseen puoli kiloa voita: ”Oikeaa norjalaista voita. Melkein käyttämätöntä! Sopii kaikkiin tilaisuuksiin, haluat sitten leipoa tai kutsua vieraita puurolautasen ääreen. Tämä on uniikkikappale erityisillä ominaisuuksilla, et löydä sitä kaupoista. Ole ystäviesi kateuden aihe! Hommaa pehmein joulutavara kadultasi!”
Vihreiden kansanedustaja Giæver kertoi myöhemmin laittaneensa ilmoituksen vitsinä, mutta hämmästyi saadessaan 389 euron tarjouksen. Toinen henkilö halusi korottaa tarjousta pyytäen että voisi maksaa laskun erissä.
Lars Giæver ihmettelee norjalaisten naurettavaa voikriisiä, kun samalla useat Euroopan maat ovat menossa konkurssiin: “Miten tämä voi tapahtua Norjassa?” Ihmiset yrittävät tuoda voita maahan rajojen yli Ruotsista, mutta ovat epäonnistuneet koska eivät ole maksaneet veroja voista. Viranomaiset ovat huolissaan voin ostamisesta netistä, voita pitäisi ostaa vain kaupasta jossa se on varmasti tuoretta ja noudattaa hygieniasäännöstöä. Tammikuuhun asti odotettu voipula Norjassa on luonut jopa miljoonan voigramman vajeen.