Useat ihmiset suorastaan vihaavat herätyskellon ääntä ja aamuheräämistä. Oletko ihminen, joka torkuttaa helposti aamuisin tai käynnistyy vasta useiden tuntien jälkeen?
Jos aamut ovat sinulle vaikeita, lue alla olevat 5 vinkkiä aamuherätyksiin. Ehkäpä voit saada niistä jotain hyötyä!
1. Pidä herätyskelloa kauempana sängystä.
– Sijoita herätyskello niin kauas sängystä, että sammuttaaksesi herätyksen sinun on noustava. Tämä tekee torkuttamisesta vaikeampaa ja pakottaa sinut nousemaan ylös ajoissa.
2. Heräämisvalo.
– Heräämisvalon idea on se, että herätyskellona toimivaan kirkasvalolamppuun syttyy puolen tunnin aikana ennen herätystä yhä kirkkaampi ja kirkkaampi valo. Näin kehosi alkaa valmistautumaan tulevaan herätykseen ja lopullinen herääminen on helpompaa.
3. Kun olet noussut, ota normaalia kylmempi suihku.
– Kun olet viimein päässyt sängystä ylös, ota normaalia kylmempi aamusuihku. Tämä saa kroppasi virkistymään ja herättää sinut uuteen aamuun nopeammin.
4. Nuku verhot auki (kesäaikaan).
– Heräämisvalon kanssa samaan asiaan perustuu verhot auki nukkuminen. Ikkunasta kantautuva valo kertoo kehollemme, että pian on aika herätä.
5. Nuku riittäväsi.
– Kaikkia yllä olevia keinoja tehostaa se perusasia, että olet ennen heräämistä ehtinyt nukkua riittävästi. Se on myös pidemmällä aikavälillä ainoa keino ylläpitää jaksamista ja hyvää oloa. Jos joudut aina kamppailemaan heräämisen kanssa, kannattaakin miettiä, ehditkö nukkua tarpeeksi?
Lähde: EläParemmin
Kuva: Pixabay