Koenigsegg One:1 on ruotsalaisen autovalmistajan tekemä superauto, jota kutsutaan maailman tehokkaimmaksi sarjavalmisteiseksi autoksi.
Autoa oltiin testaamassa maanantaina Nürburgringin radalla Saksassa. Testin tarkoituksena oli rikkoa radan kierrosennätys. Kesken testin kuljettaja ajoi pahan kolarin ja auto vaurioitui pahasti.
Onnettomuuden jälkeen kuljettaja vietiin sairaalaan tutkimuksiin, mutta hän ei loukkaantunut kolarissa. Yhtiön tiedotteen mukaan auton äärimmäisen suorituskyvyn takia sitä pitää testata sen mukaisissa olosuhteissa, mutta ensisijainen huolenaihe on kuljettajan turvallisuus ja kaikki testaustoiminta toteutetaan sen mukaisesti.

Yhtiö ilmoitti olevansa tyytyväinen turvajärjestelmien toimivuuteen ja että kuljettaja selvisi pahasta kolarista vahingoittumattomana.
Auton hinta on noin 5 miljoonaa euroa, joten maanantainen onnettomuus on yksi maailman kalleimmista kolareista, joita sarjavalmisteisella siviililiikenteeseen rakennetulla autolla on tehty.
Nürburgringin radan pitkän version kierrosennätys on 6 minuuttia ja 57 sekuntia. Ennätys on ajettu Porsche 918 Spyder -autolla.
Lähde: Metro
Kuva: Wikimedia Commons