Pääkaupunkiseudun hotellitarjonta vahvistuu entisestään, kun Helsingin Jätkäsaareen ja Vantaan Aviapolikseen avataan syksyllä kaksi uutta huippuhotellia.
Tänä vuonna valmistuviin kahteen Clarion-hotelliin on tulossa muun muassa korkealaatuista muotoilua. Lisäksi massasta aiotaan erottua Clarion Hotel Helsingin yläkerroksiin rakennettavalla näköalabaarilla, kattoterassilla ja lämmitettävällä ulkouima-altaalla.
Jätkäsaareen kohoavaan Clarion Hotel Helsinkiin rakennetaan parhaillaan ylimpiä kerroksia, minkä jälkeen rakennustyöt siirtyvät sisätiloihin. Hotelli saavuttaa 78 metrin täyden korkeutensa huhtikuun puolivälissä. Clarion Hotel Helsinki Airport puolestaan on ulkopuolelta lähes valmis. Jätkäsaaren hotelli avaa ovensa 17. lokakuuta ja Clarion Hotel Helsinki Airport 22. lokakuuta 2016. Hotelleihin rekrytoidaan kevään ja alkukesän aikana noin 250 työntekijää.
Suurin osa henkilökunnasta rekrytoidaan 9.5. järjestettävässä Talent Hunt -rekrytointitapahtumassa Finlandia-talolla.
– Tällä hetkellä työskentelemme niin sanotusti kulissien takana, sillä hotellit eivät ole vielä valmiita. Rakennamme, suunnittelemme, myymme, markkinoimme ja rekrytoimme. Kaiken ytimessä on intohimo ja sitoutuminen uuden brändin tuomiseen Suomeen. Haemme yhteistyökumppaneita, jotka kehittävät Clarionia yhdessä meidän kanssamme, sanoo Clarion Hotels Finlandin Area General Manager Inari Lehtinen.

Jätkäsaareen klassikkotuoleja, näköalabaari ja kattouima-allas
Clarion Hotel Helsingin arkkitehtuurissa uusi kohtaa vanhan: hotellirakennuksen moderni muotokieli ammentaa myös Lars Sonckin 1930-luvulla suunnittelemasta makasiinirakennuksesta. Hotellin suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Davidsson Tarkela Oy. Hotellin sisustuksesta vastaaviksi design-kumppaneiksi valikoituivat muun muassa Artek ja sen muutama vuosi sitten ostanut sveitsiläinen Vitra.
– Clarion-hotellit ovat kohtaamispaikkoja. Haluan, että tämä näkyy konkreettisesti hotellien sisustuksessa. Tarkoituksena on, että hotellin tunnelma henkisi suomalaisuutta kansainvälisille vieraille ja kotoista tunnelmaa suomalaisille. Haluamme suomalaisten olevan ylpeitä hotelleistamme, kertoo Clarion Hotel Helsingin rakennuttaja Arthur Buchardt.
Clarion-Hotel-Helsinki-5
Buchardtilla on pitkä kokemus hotellialalta ja Clarion-brändistä. Hän toimi 25 vuotta sitten myös ensimmäisen Nordic Choice Hotels -ketjun hotellin rakennuttajana Norjan Lillehammerissa.
Clarion Hotel Helsingin 16-kerroksisista torneista toinen on sisustettu suomalaisittain vaalein sävyin ja toinen kansainväliseen tapaan tummemmaksi. Sekä hotellihuoneissa että ravintoloissa nähdään suomalaisia ja kansainvälisiä design-klassikkoja. Hotelliin tulee yli 200 Vitran valmistamaa Eames Lounge Chairia. Suomalaista muotoilua edustaa muun muassa Alvar Aallon suunnittelema Artekin klassikkotuoli 611, jota nähdään hotellissa useissa väreissä.
Kansainvälisen tornin huipulle valmistuu näköalabaari ja sen yhteyteen kattoterassi, joista voi nähdä selkeällä säällä aina Tallinnaan asti. Suomalaisen tornin huipulla puolestaan pääsee saunomaan kahdessa näköalasaunassa ja rentoutumaan katolle rakentuvassa uima-altaassa.
”Pohjoismaiden paras lentokenttähotelli”
clarion-hotel-helsinki-airport
Vantaan Aviapolikselle aukeavan Clarion Hotel Helsinki Airportin on suunnitellut arkkitehtitoimisto SARC, ja sisustuksen suunnittelusta vastaa Puroplan. Hotellin sisustus tulee olemaan sekoitus klassista ja modernia tyyliä – mutta kaiken suunnittelun pohjana on viihtyisyys.
– Tavoitteenani on tehdä yhdessä Clarionin kanssa Skandinavian paras lentokenttähotelli. Usein lentokenttähotelleihin liitetään tietynlainen kliinisyys, ja tätä mielikuvaa haluan välttää. Toimivuus on hotellissa tärkeää, mutta viihtyisyys menee senkin edelle, ja varsinkin lentokenttähotellissa on tärkeää poistaa usein matkustamiseen liittyvä stressi, kuvailee Puroplanin toimitusjohtaja, sisustusarkkitehti Jaakko Puro.
Viihtyisyyttä haetaan muun muassa materiaali- ja värivalinnoilla sekä toimivalla valaistuksella. Hotellihuoneiden suunnittelun perustana ovat kestävät ratkaisut, jotka säilyttävät arvonsa vielä 15 vuodenkin päästä.

Clarion Hotel Helsinki:
425 hotellihuonetta
Makasiiniin rakennettava tapahtumakeskus
1 ravintola, 3 baaria
2 näköalasaunaa, 1 kuntosali
Lämmitettävä näköalauima-allas
Clarion Hotel Helsinki Airport:
258 hotellihuonetta
12 kokoustilaa
1 ravintola, 1 baari
2 saunaa, 1 kuntosali