Scottsdalessa Arizonan osavaltiossa sijaitsevassa koulussa on ryhdytty äkkiseltään radikaaleilta keinoilta kuulostaviin toimenpiteisiin kouluväkivallan estämiseksi.
8-vuotiaan pojan isä kertoo CBS:n Arizonan paikallisuutisille, että hänen lapsensa uhattiin erottaa koulusta piirustusten vuoksi. Poika oli isän mukaan suunnitellut Halloween-asuaan ja tehnyt kuvat sotilaasta, ninjasta ja Star Wars –hahmosta. Kaikilla näillä oli aseita kädessään.
Rehtori kutsui pojan vanhemmat tapaamiseen. Piirustusten lisäksi hän toi esiin pojan ainekirjoitukset, jotka olivat hänen mielestään merkkejä väkivaltaisuudesta.
Vanhemmat puolestaan näkevät kirjoitukset tarinoina, joissa poika kuvittelee olevansa jonkinlainen supersankari ja pelastaja. Rehtorin mukaan poika on vaaraksi koulukavereilleen ja hänet uhattiin erottaa, mikäli käytös ei muutu.
Vanhemmat ovat nyt vapaaehtoisesti siirtäneet pojan ja tämän siskon toiseen kouluun. Isä korostaa, että poika ei ole koskaan uhkaillut tai käynyt käsiksi koulukavereihinsa.
Äläkän nostaneet piirustukset täällä