Helsingin poliisilaitos julkaisi Facebook-sivullaan varoituksen lapsia bussipysäkeillä vaanivasta miehestä Helsingissä.
Poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoista pikaisesti poliisilaitokselle.
Poliisin toistaiseksi saamissa yhteydenotoissa on kerrottu autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin. Tapahtuma-alueiksi on mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.
Poliisi kertoo, että ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta, ovatko he havainneet tällaista toimintaa. Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin.
Kuvatunlaisista tilanteista pyydetään ilmoittamaan seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa aina hätänumeroon 112. Mikäli ei ole varma onko tilanne akuutti vai ei, voi aina soittaa hätänumeroon.
Vanhempien ja lasten kanssa työskentelevien kannattaa opastaa lapsia seuraavasti: Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee asiasta kertoa luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille.
Välitä tietoa eteenpäin!
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen)
Kuva: Facebook / Helsingin poliisilaitos