Ilosaarirock on päättynyt tänäkin vuonna leppoisissa tunnelmissa ja poliisi onkin kokonaisuudessaan tyytyväinen tapahtuman kulkuun ja sen vaikutukseen Joensuun keskustan järjestykseen. Huvialueelle ja sen läheisyyteen kokoontui viikonlopun aikana yli 22 000 ihmistä ja luonnollisesti tämä näkyy myös poliisin tehtävissä.
Kaiken kaikkiaan Joensuun alueelta poliisin tietoon tuli 114 rikosilmoitusta, joista huvialueelta tai sen läheisyydestä 48 kappaletta. Pahoipitelyrikoksia perjantain ja maanantaiaamun välisenä aikana tuli poliisin tietoon yhteensä kaksikymmentä, joista yhdeksän huvialueen läheisyydestä. Itse huvialueelta ei tullut yhtään pahoinpitelyilmoitusta. Rattijuoppoja tavattiin liikenteessä huvialueen läheisyydestä yhdeksäntoista – joista avoimesta tiedottamisesta huolimatta maanantaiaamun erillisessä, yhdessä Liikkuvan Poliisin Kuopion yksikön kanssa toteutetussa liikennejuopumusvalvonnassa kahdeksan – ja näistä kaksi oli jopa törkeinä rattijuopumuksina tutkittavia. Liikenteessä suoritetun puhalluskokeen perusteella poliisin toimenpiteiden kohteeksi joutui kahdeksantoista henkilöä, joista kymmenen osalta siis tarkkuusalkometrissa suoritettu puhalluskoe jäi alle rangaistavuuden rajan.
Säilöön poliisi joutui ottamaan viikonlopun aikana 69 henkeä, joista huvialueen läheisyydestä 24. Itse huvialueelta ei tullut yhtään päihtymyssäilöönottoa.
Vaikka tapahtuma itsessään on vuosi vuodelta kehittynyt turvallisempaan suuntaan, poliisia huolestuttaa erityisesti nuorten humalahakuinen käyttäytyminen huvialueen välittömässä läheisyydessä. Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen Nuorten Tiimi toimikin alueella koko viikonlopun ja joutui puuttumaan lukuisiin nuorten alkoholijuomien hallussapitoihin sekä toimittamaan päihtyneitä vanhemmille ja SPR:n selviämisasemalle. Valitettavinta oli kuitenkin tupakan ja alkoholijuomien välittäminen alaikäisille, joita molempia havaittiin ja niihin päästiin myös puuttumaan.
Ilosaarirockista on muodostunut pohjoiskarjalaisille ja joensuulaisille nuorille jopa vappua ja koulujen päättymistä mittavampi päihteiden käyttötapahtuma. Poliisi toivookin jatkossa sekä koulujen alun lähestyessä vanhempien tarkkailevan lastensa mahdollista varautumista alkoholijuomien nauttimiseen ja keskustelevan näiden kanssa. Poliisi luonnollisestikin suosittelee pidättäytymistä täysin alkoholin käytöstä.
Poliisi kiittääkin järjestäjää sekä erityisesti huvialueen järjestyksenvalvojia todella ansiokkaasta työpanoksesta huvialueen ja sen läheisyyden yleisen järjestyksen ja turvallisuuden hyvin onnistuneesta ylläpitämisestä.