Porispere täydentää lauantain ohjelmistoaan kiinnostavilla raskaan sarjan nimillä. Kansainvälistä läpimurtoaan tekevä portlandilaisyhtye Red Fang yhdistelee maukkaasti Black Sabbath -henkistä heviä ja stoner rockia. Tiheällä turpakarvoituksella varustetun yhtyeen viimevuotinen kakkoslevy Murder the Mountains oli kriitikoiden mieleen ympäri maailmaa. Red Fang kävi eilen valloittamassa Helsingin Tavastia-klubin ja tekee odotetun paluun Suomeen Porispere-festivaalin koittaessa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
Toinen Porispere-lauantain vahvistus on kotimainen, melodista death metallia ja progemetallia yhdistelevä Barren Earth. Englantilaiselle Peaceville Recordsille levyttävä yhtye on melkoinen superbändi – sen miehistöön kuuluu tai on kuulunut jäseniä niin Amorphiksesta, Moonsorrow’sta Mannhaista kuin Swallow The Sunista.
Kirjurinluodon luonnonkauniissa miljöössä pidettävän festivaalin juontaa Pulkkinen-komediasarjasta tuttu kulttihahmo porilainen taparikollinen, jota esittää näyttelijä Antti Virmavirta.