Seksiin liittyvät asiat herättävät monenlaisia kysymyksiä. Itse asiassa seksi on varmasti yksi eniten mietteitä herättävistä ihmisten väliseen kanssakäymiseen liittyvistä asioista. Miten se voisi olla parempaa? Miten sen saisi kestämään pidempään? Miten kummatkin osapuolet nauttisivat siitä parhaalla mahdollisella tavalla?
Orgasmi on yksi seksin suurimmista mysteereistä. Monille miehille ainoa orgasmiin liittyvä ongelma on, että se tulee hänen tai kumppanin mielestä liian aikaisin. Naisten ongelmat liittyvät useammin orgasmin saamiseen ylipäätään. Orgasmin saamisen vaikeus ei kuitenkaan päde vain naisiin, vaan se on ongelma myös joillekin miehille.
Alle on on lueteltu kuusi syytä, miksi ihminen ei saa orgasmia. Älä siis tuskaile jos et saa vietyä hommia loppuun asti, vaan lue lista ja tee tarvittavat muutokset elämääsi, niin seksikin alkaa sujua paremmin.

Tiukka kondomi
Kondomit nähdään usein ”pahana” välttämättömyytenä, joka vähentää miehen herkkyyttä ja tuntemuksia. Kondomi voi todellakin estää miehen orgasmin, jos se on liian tiukka. Varmista, että kondomi ei ole liian tiukka eikä liian löysä.
Stressi
Voimakas stressi vaikuttaa ihmisen terveyteen ja se voi häiritä kykyä saada orgasmi. Stressi vaikeuttaa keskittymistä ja rentoutumista seksin aikana. Vähennä siis stressiä.
Masennus
Tutkimukset osoittavat, että masennuksella on yhteyksiä ihmisen seksihaluihin. Masentuneella ihmisellä seksiaalinen aktiivisuus on matalampi ja hänen on vaikea nauttia seksistä. Jos epäilet olevasi masentunut, hae apua lääkäriltä.
Krooninen kipu
Kroonista kipua sairastuvien on vaikea tuntea nautintoa seksin aikana, koska kehoon sattuu koko ajan. Yritä kuitenkin rentouttaa itsesi ja löytää nautinnon tunne, sillä orgasmi voi itse asiassa myös lievittää joitakin kipuja ja särkyjä.
Reseptilääkkeet
Lääkkeet ovat yleisimpiä syitä seksuaalisiin ongelmiin. Reseptilääkkeet ovat syynä peräti neljänneksestä seksuaalisista häiriöistä. Selvitä lääkäriltäsi syömiesi lääkkeiden sivuvaikutukset ja kysy, onko vaihtoehtoja, jotka eivät vaikuta niin voimakkaasti seksielämään.
Negatiivinen kehonkuva
Kun olet sujut kehosi kanssa, tunnet voivasi hyvin. Positiiviset ajatukset vaikuttavat suuresti seksuaaliseen aktiivisuuteen. Älä arvostele kehoasi, vaan opettele rakastamaan sitä.
Lähde: FMH