redrama_promo2_2012Lasse Mellberg, alias Redrama on mies joka tunnetaan lähinnä menestyksekkäästä soolourastaan. Jo aivan vuosituhannen alusta aktiivisesti musiikkia tehnyt Redrama on toki ehtinyt olla mukana monessa muussakin projektissa. Metropolin viihdekatsaus haastatteli miestä, ja otti selvää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Olet ollut pitkään alalla, mitä kaikkea on tullut tehtyä?
– No omia levyjä tietenkin, mutta oon ollu mukana monessa projektissa ja bändikokoonpanossa. Lisäks oon kirjottanu jonkin verran muille artisteille biisejä ja tuottanut niitä, Redrama kertoo.
– Balanssi menee kuitenkin silleen, että pääasia mulle on tehdä vielä Redrama-juttu, hän lisää.
Omien biisien lisäksi mies ehtii tehdä töitä myös muiden projektien kanssa. Parhaillaan työn alla on 90-luvun suosituimpiin kuuluneen poikapändi Bacstreet Boysin jäsenen albumi.
– Back Street Boysin A. J. McLeanille ollaan tehty suomalaisen MGI:n (tuottaja ja lauluntekijä Henri Lanz) kanssa kymmenen biisiä, toivotaan että ne päätyy sen levylle. Saa nähä, Redrama tokaisee.
– Myös sellainen mielenkiintoinen nouseva artisti kuin Anthony Hall lähetti mailia ja kerto että ne on poiminu yhen Henkan ja mun biisin josta ne olis kiinnostuneita. Tää kaveri kuuluu samaan managementtiin ku Alicia Keys, ja siinä on mukana vaan enljä artistia, joten mä luulen että sen varalle on suuret odotukset. Saa nähä, Redrama pohtii.
Redrama näkee suomalaisten biisintekijöiden menestyksen maailmalla olevan vahvassa nousussa. Länsinaapurissahan alalla on menestytty jo pitkään.
– Suomalaiset biisintekijät ja co-wraittaaminen on liikkunut tosi paljon eteenpäin. Esimerkiksi Teemu Brunilan biisi tuli Trey Songzin levylle, Mikko Tamminen teki Japanin ykkösen… tää rupee vihdoinkin meneen maailmalla eteenpäin. Ruotsalaisethan on biisinkirjoituksessa periaatteessa ykkösiä maailmassa. Jos katotaan ketkä on tehnyt suuren osan jenkkiartistien biiseistä, niin sieltä löytyy todella paljon ruotsalaisia. On tosi siistiä että myös suomalaiset menee nyt eteenpäin, Redrama summailee.
Redrama on yli kymmenvuotisen uransa aikana ehtinyt kiertää muutakin kuin tahkoa. Mies on keikkaillut jo ensimmäisen albuminsa julkaisusta lähtien myös maailmalla. Mitä ulkomailla kiertäminen sitten on opettanut?
Mä pääsin jo mun ekan levyn tiimoilta kiertämään Eurooppaa. Olin sillon Gang Starrin lämppärinä. Sillon kun oli niin nuori, ei pelkästään iältään vaan kun oli julkassut vaan yhden levyn, niin totta kai se toi vähän semmosta ”rotsi auki” –meininkii. Mutta enemmänki siinä oli se, että sai kokee semmosen asian tosi nuorena. Se oli todella opettavainen kokemus, Redrama muistelee.
Opettavaista on myös se, kun tapaa suuriakin staroja ja tutustuu niihin, niin huomaa et nekin on ihmisiä jokka tykkää tehdä musaa ja tarve laulaa tai räppää. Isojakin nimiä kun pääsee tapaan pari kertaa, niin huomaa et niillä on vaan pinnalla semmonen kuori, mut nekin on ihan normityyppejä, Redrama kuvailee.
Mut ehkä kuitenki kaikkein opettavaisin juttu on kuitenkin se kun joutuu niiden isojen nimien kanssa vaikka samaan studioon. Se aiheuttaa paineita ja suorastaan pelkoa. Sitä ajattelee et ”hei, miten mä pystyn tähän. Mä oon vaan minä!” Mut sit ku on siinä tilanteessa, niin kyl ne ajatukset vaan hväii päästä ja pystyy tekeen sen asian ilman minkäälaista pelkoo ja jarruja. Se on se siistein juttu kyllä, mies summaa haastattelun lopuksi.