[jwplayer]http://youtu.be/h9XvO1c7LH0[/jwplayer]

Ford_Mustang_ja_Aaron_Paul_Need_for_Speed_elokuvan
Ford Mustang ja Aaron Paul

Tuttu auto esiintyy jälleen valkokankaan sankariroolissa tulevassa “Need for Speed” -elokuvassa. Ford Mustangin viihdeura on ollut yksi tuotteliaimmista. Ajoneuvo on esiintynyt lähes 3 000:ssa elokuvassa ja televisio-ohjelmassa, muun muassa James Bond -elokuvissa ”007 ja Kultasormi” ja ”Timantit ovat ikuisia” sekä Steve McQueenin tähdittämässä “Bullitt”-elokuvassa. Nyt Mustang esiintyy uudessa “Need for Speed” -elokuvassa. Tällaisella ansioluettelolla Mustang saattaa jonakin päivänä saada oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle.
Innokas islantilainen Mustang-fani on kerännyt internetiin tietokannan niistä elokuvista ja televisio-ohjelmista, joissa auto esiintyy.
“Mustang-innostukseni alkoi vuonna 1966, kun olin 14-vuotias”, sanoo Stefan Thorarensen, joka on islantilaisen Mustang Klubin, The Icelandic Mustang Clubin, perustaja ja hallituksen jäsen. “Tätini osti unikonpunaisen Mustang Fastbackin vuonna 1965, enkä päässyt siitä koskaan yli.” Mustang-innostuksensa kasvaessa Thorarensen alkoi kerätä Mustangin esiintymisistä VHS-kasetteja ja DVD-levyjä. Vuonna 2009 hän listasi 300 elokuvaa ja televisio-ohjelmaa, jotka toimivat lähtökohtana kattavalle sivustolle MustangImdb.com. Noin sata avustajaa on kasvattanut listaa lähes 3 000 nimikkeeseen.
Tämä on vain yksi esimerkki Mustangin vetovoimasta, sillä autolla on laaja fanijoukko ympäri maailman. Faniseuroja on myös sellaisissa maissa, joissa Mustangia ei ole edes virallisesti ollut myynnissä, kuten Islannissa, Puolassa ja Uudessa-Seelannissa.
Paluu valkokankaalle vuonna 2014
Mustang viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlaa ja sen kunniaksi ajoneuvo nähdään jälleen valkokankaalla, tällä kertaa DreamWorks Studiosin “Need for Speed” -elokuvassa. Uuden elokuvan inspiraationa toimi Electronic Artsin pitkäaikainen ajovideopelisarja, jossa Mustang on pääroolissa. Elokuvan tähden, Aaron Paulin (“Breaking Bad”) kanssa esiintyy ainutlaatuinen, kustomoitu Mustang, jolla on sankariauton rooli.
”Olemme innoissamme siitä, että Fordilla on niin tärkeä osa elokuvassa, joka tehdään yhden kaikkien aikojen suosituimpien videopelien pohjalta”, sanoo Keith Koeppen (Ford Marketing Communications Manager). ”Mustangilla on upea elokuvahistoria, ja ”Need for Speed” on mahtava tapa jatkaa sankariauton perintöä”.
”Mustang oli itsestään selvä valinta, kun etsimme sankariautoa Need for Speed -elokuvaan”, kertoo DreamWorks Studiosin Stacey Snider (Partner and Co-Chair). ”Ikoninen Mustang on täydellinen vastanäyttelijä Aaron Paulille. Olemme etuoikeutettuja saadessamme niin kunnioitetun yrityksen kuin Fordin kumppaniksemme tähän elokuvaan”.
Fordin suunnittelijat ovat luoneet elokuvan ajoneuvon. Ainutlaatuinen Mustang on täydellinen auto elokuvan vauhdikkaaseen ajoon ja stuntteihin, joita fanit rakastavat. Mustangissa on voimakas ulkonäkö kustomoidun korin, suurten lokasuojien, madalletun jousituksen sekä 22-tuumaisten renkaiden ansiosta.
Sankariauto tarvitsee sankarimoottorin, joten Mustangissa on 900-hevosvoimainen, täysin alumiinista valmistettu, turboahdettu ja 5.8-litrainen V8-moottori, jonka on suunnitellut Ford Racing. Auto on maalattu siihen erityisesti suunnitellulla hopeamaalilla sekä viimeistelty sinisillä raidoilla, jotka hohtavat valon osuessa niihin pimeässä.
Elokuva julkaistaan maaliskuussa 2014.
Seuraava Need for Speed -peli, ”Need for Speed Rivals”, tulee myyntiin 19.11.2013 ensin Xbox360®- ja PlayStation 3®-versioina, myöhemmin Xbox One- ja PlayStation 4 -versioina.
Mustangin 50 vuotta
Ford Mustangista on tulossa arvostetun joukon − 50 vuotta tauotta tuotannossa olleiden ajoneuvojen − uusin jäsen. Tuotantonsa ensimmäisten 49 vuoden aikana Mustang on kerännyt maailmanlaajuisen innokkaiden fanien joukon, joita on Facebookissa yli viisi miljoonaa. Se on enemmän kuin millään muulla automerkillä. Mustang on ainutlaatuinen yhdistelmä tyylikkyyttä, suorituskykyä ja kohtuuhintaisuutta ja se on luonut kokonaan uuden urheiluautojen luokan.
Viimeisten 49 vuoden aikana tuotetut yli 9,2 miljoonaa Mustangia on valmistettu Yhdysvalloissa. Suurin osa Mustangeista on valmistettu lähellä Fordin pääkonttoria, Michiganissa sijaitsevaa Dearbornia. Mustangista on tullut elokuva- ja televisioesiintymisiensä ansiosta olennainen osa pop-kulttuuria.
Vuonna 2014 Ford Mustangit valmistetaan Flat Rockin tuotantolaitoksessa, Michiganissa.
• Ford Mustang esiintyy merkittävässä roolissa tulevassa DreamWorks Studiosin elokuvassa “Need for Speed”. Elokuva perustuu samannimiseen videopelisarjaan.
• Mustang-fanit ovat listanneet noin 3 000 elokuvaa ja televisio-ohjelmaa, joissa Ford Mustang on esiintynyt lähes viiden vuosikymmenen aikana.
• Mustang esiintyi ensimmäistä kertaa valkokankaalla vuonna 1964 James Bond -elokuvassa “007 ja Kultasormi” vain muutama kuukausi auton lanseerauksen jälkeen.