Biisonimafia tekee komediahistoriaa uudella Listapäälle-sarjalla.
Televisiosta ja YouTubesta tuttu Biisonimafia aloittaa Suomen ensimmäisen puhtaasti rakentamiseen ja remontoimiseen keskittyvän Listapäälle-nimisen komediasarjan.
Kyseessä on uraauurtava YouTube-sitcom, jonka vertaista ei ole koskaan aiemmin Suomessa tehty eikä nähty. 8-osainen Listapäälle yhdistää ainutlaatuisesti komediaa ja remontointia. Ensimmäinen Listapäälle-jakso julkaistaan 4K-laatuisena huomenna 28.3. klo: 12.00 Biisonimafian YouTube-kanavalla.
Sarjassa nuoripari Mikko (Janne Kaperi) ja Minna (Janni Hussi) ovat ostaneet 80-luvulla rakennetun omakotitalon, joka remontoidaan aivan oikeasti sarjan kuluessa. Pari palkkaa avukseen TMI Työruccanen Kari Ahvan, kavereiden kesken Kahva. Tästä ongelmat sitten alkavatkin! Remonttia yhtenään avustamaan saapuu myös Minnan velipuoli Jari-Jukka. Yhteentörmäyksiltä, ikimuistoisilta hetkiltä ja raivonpurkauksilta ei voida välttyä. Viemäriputket kiertävät väärään suuntaan. Kaakelointi on mennyt sisustusnäkövinkkelistä vinoon. Tapetit ovat väärissä huoneissa. Sähköt on vedetty, mutta ne eivät toimi, jne. Mikä tahansa voikaan mennä pieleen, menee!
Vaikeuksista huolimatta sarjan aikana myös selviää, miten asiat pitäisi aikuisten oikeasti tehdä. Vai selviääkö? Biisonimafian kanssa mikään ei ole mahdotonta ja mikä tahansa on mahdollista!
Alla olevalla videolla esitellään tunnelmia sarjan kuvaksista ja ollaan muun muassa kylvyssä Janni Hussin kanssa.

Mistä sarjan idea sai alkunsa?
– Ihan ensi alkuun on hyvä sanoa, että tämän tyyppinen remontointiohjelma on ollut meillä unelmana jo pitkään, sanoo Biisonimafian Janne Kaperi.
Koska sarjan edetessä remontoidaan talo oikeasti, on pakko kysyä, osallistuiko Biisonimafian tiimi itse remontin tekoon, eli pysyykö heillä vasara kädessä?
– Mehän ollaan rahoitettu koko meidän filmiuran alku omalla rakennusfirmalla. Tosin me keskityttiin enemmän purku-urakointiin. Toisaalta tuskin se remontointi nyt kauhian hankalaa on? Rakentaminenhan on periaatteessa sama asia kuin purkaminen, mutta takaperin. Siisteintä meistä on se, että kaikki sarjassa nähtävät rakennustekniset ongelmat ovat aitoja ja joskus tapahtuneita, joko meille tai meidän rakennuskavereille, kertoo Biisonimafian perustaja Kaitsu Rinkinen.
– Jokainen, joka on ensimmäisen kerran lähtenyt itse rakentamaan tai remontoimaan, tietää että hommat tulee kerralla tehtyä kahdesti – väärin ja sitten ammattimiehen toimesta oikein, Kaperi nauraa.
Sattuiko mitään haavereita?
– Kyllä siellä sattui ja tapahtui. Varsinkin Jannille (Hussi) isommat koneet aiheuttivat melkoisia tilanteita. Sai se ainakin sotkua aikaiseksi, Kaperi hymähtää.
– Meinasihan meillä tulla kattokin niskaan, mutta kannattaa katsoa sarja ja todeta omin silmin, kuinka meille kävi, Kaperi summaa.
Sarjan ensimmäisessä jaksossa urakka alkaa ja Janni Hussin hahmo joutuu erittäin tukalaan tilanteeseen. Mitä voi mennä pieleen, kun lähdetään itse tekemään kylpyhuoneen lattian valua ja vesieristeitä? Katso huomenna Listapäälle-sarjan ensimmäisestä osasta!
Taloon tehdään kuvausta suosivia rakennemuutoksia. Tulevaisuudessa Biisonimafian parisuhdesketsien näyttämönä toimii aito, mutta tarkoin kuvaukset edellä rakennettu talo. Studiossa ei koskaan saa samaa fiilistä, mitä aidossa ympäristössä, mutta yleensä aidossa ympäristössä on teknisiä ongelmia. Nyt nämä ongelmat on pyritty poistamaan jo rakennusvaiheessa.
Biisonimafia tekee sarjan yhteistyössä suositun nettirautakaupan, Taloon.comin kanssa. Mikä sai rautakaupan lähtemään mukaan komedialliseen ympäristöön?
– Taloon.com ja Biisonimafia ovat omien alojensa pioneereja. Verkkorautakaupan ja tubettamisen edelläkävijät sopivat hyvin yhteen, sillä Biisonimafialle on luontevaa käsitellä rakentamisen aiheita. Rakentamisessa ja remontoinnissa tarvitaan rutkasti huumoria ja laatutuotteita edullisesti. Haluamme markkinoida asiakkaillemme luontevissa ympäristöissä, joista yhteistyö Biisonimafian kanssa on yksi, sanoo Taloon.comin toimitusjohtaja Kimmo Lähteenmäki.
Biisonimafia
Biisonimafia on joka keskiviikko mehevät naurut tarjoava sketsikanava YouTubessa. Reilu miljoona videokäynnistystä viikossa kertoo karua kieltä ryhmän suosiosta. Biisonimafian tuotanto keskittyy sketseihin, lyhytelokuviin ja nyt myös humoristiseen 8-osaiseen rakennussarjaan. Biisoni on sitä, että hassutellaan. Mafia taas on omilla luvilla toimimista. Biisonimafian mottona on toiminut jo vuosia ”aina maksimit” -periaate. Sen hedelmistä on suomalainen huumorin ystävä voinutkin nauttia jo yksitoista vuotta.
Taloon.com – Saman saat kalliimmalla muualta
Taloon.comin asiakaslupaus ”Saman saat kalliimmalla muualta” tarkoittaa sitä, että valtavan tuotevalikoiman ja pysyvästi edullisten hintojen sekä toimivan toimitusketjun avulla voidaan olla rakentajalle, remontoijalle ja sisustajalle mahdollisimman hyvin avuksi ja hyödyksi. Taloon.comista saat rakennustarvikkeet, ikkunat, ovet, LVI- ja sähkötarvikkeet, kylpyhuonekalusteet, valaisimet, piharakennukset ja monet muut tuotteet kodin ja pihan rakentamiseen ja remontointiin sekä sisustamiseen.
Kuva: Biisonimafia