Joulu lähestyy, ja nyt alkaa olla aika lähteä lahjaostoksille. Hotels.com on etsinyt maailman houkuttavimmat lelukaupat sekä hotellit, joissa on hyvä lepuuttaa jalkojaan pitkän lelushoppailupäivän jälkeen. Vierailu joissakin näistä upeista lelukaupoista on varmasti jokaisen lapsen – ja miksei myös aikuisen – toiveiden täyttymys. Näistä liikkeistä tosin löytyy lahjoja vain niille lapsille, jotka ovat olleet erityisen kilttejä koko vuoden.

New York
FAO Schwarz on todellinen leluparatiisi ja varmasti yksi maailman kuuluisimmista lelukaupoista. August Otto Schwarz perusti liikkeen vuonna 1870. Viimeistään 80-luvun hittielokuva ”Big” teki FAO Schwarzista maailmankuulun paikan. Elokuvan ikimuistoisimmassa kohtauksessa Tom Hanks ja Robert Loggia soittavat lelukaupan jättimäisellä lattiapianolla dueton tanssimalla sen päällä.
Kolmikerroksinen tavaratalo on täytetty tuhansilla erilaisilla leikkikaluilla. Myös liikkeen pehmoeläinkokoelma on vaikuttava. Liikkeessä pidetään lukuisia leluesittelyitä joka ikinen päivä, ja arkipäivisin aina kello yhden ja kolmen välillä on satutunti. Liikkeessä on myös oma herkkubaari FAO Scweetz, jossa myydään esimerkiksi pirtelöitä, makeisia ja herkullisia leivonnaisia.
Park Central New York, neljä tähteä
Tämä keskustahotelli sijaitsee mukavasti Carnegie Hallia vastapäätä, korttelin päässä Broadwaysta. Leluostoksille FAO Schwarziin kävelee kymmenessä minuutissa. Kivenheiton etäisyydeltä löytyvät myös Fifth Avenue ja Central Park. Huoneen saa halvimmillaan 128 euron hintaan.
Lontoo
Seitsenkerroksinen Hamleys Lontoossa on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista lelukaupoista. Jo vuonna 1760 perustettu Hamleys sijaitsee Regent Streetillä ja on ehdoton vierailukohde sekä lapsille että aikuisille. Yli 40 000 lelun joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Valikoima sisältää esimerkiksi kokonaiset omat kerrokset askarteluvälineille ja pehmoleluille. Pehmoeläinkerroksen vetonauloja ovat luonnollisen kokoiset pehmokirahvit ja -norsut.
The Rembrandt, neljä tähteä
Muodikkaassa Knightsbridgen kaupunginosassa sijaitseva The Rembrant -hotelli on ihanteellinen hotelli Lontooseen ostoksille suuntaaville. Lähistöltä löytyvät mm. Hyde Park ja monet Lontoon museoista. Myös Buckinghamin palatsille pääsee nopeasti. Kahden hengen huoneiden hinnat alkavat 138 eurosta.
Buenos Aires
Todelliset Barbie-faniet eivät voi jättää väliin vierailua Buenos Airesin Barbie-kaupassa. Kaupasta löytyvät lähes kaikki kuviteltavissa olevat Barbie-nuket, ja voit jopa suunnitella oman Barbiesi. Hiukan varttuneemmalle väelle liike tarjoaa sarjan meikkituotteita, Barbie-henkistä muotivaatetusta sekä erilaisia kauneushoitoja. Miltä kuulostaisi rentouttava pinkki kasvonaamio shoppailun lomassa?
Awwa Suites and Spa, neljä tähteä
Jos Barbie-liikkeen kauneussalongin palvelut eivät riitä, voit kokeilla Awwan kuuluisia kylpyläpalveluita. Awwa on edullinen design-hotelli aivan Barbie-liikkeen läheisyydessä. Jos Barbien vaaleanpunainen maailma alkaa kyllästyttää, hotellin lähistöltä löytyy myös esimerkiksi japanilainen puutarha ja kansalliskirjasto. Yöksi pääsee halvimmillaan 89 euron huonehintaan.
Tokio
Kaikkien kitschin ystävien ehdoton pyhiinvaelluskohde on Tokiossa sijaitseva Kiddy Land. Tämä kuuluisa lelukauppa avattiin vuonna 1946, ja se on yksi Japanin kuuluisimmista lelukaupoista. Kiddy Landin kuudesta kerroksesta löytyy leluja eri puolelta maailmaa, mutta jo pelkästään Japanissa tuotettujen lelujen valikoima tyydyttäisi vaativimmankin leluintoilijan ostosnälän. Hello Kitty -fanien ei varmasti tarvitse poistua pettyneinä, sillä liikkeen Hello Kitty -valikoima on vaikuttava.
Hotel Grand Palace, neljä tähteä
Hoteli Grand Palacen lähistöllä on lukuisia nähtävyyksiä, kuten Tokion keisarillinen palatsi, Tokyo Tower ja Tokion modernin taiteen museo. 23-kerroksisessa Grand Palacessa on viisi ravintolaa. Kattokerroksen The Crown -ravintola tarjoilee ranskalaista fine diningia ja uskomattoman näkymän Tokion kaupungin yli. Komeudesta pääsee nauttimaan halvimmillaan 158 euron hintaan per yö.
Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
Hinnat on tarkistettu 23.11.2011, joten muutokset ovat mahdollisia.