Ensimmäistä kertaa järjestettävät Tampereen Venetsialaiset tuovat veden, tulen ja valon juhlan kaupungin keskustaan lauantaina 25.8. Tapahtuman taustalla on Koskiravintolat Oy yhteistyökumppaneineen.
Tampereen Venetsialaisten ohjelma sijoittuu pääosin Laukontorin ja Ratinan alueelle. Tapahtuma huipentuu upeaan pyromusikaaliin, jonka tähtenä nähdään esiintymiskautensa päättävä yhtye Von Hertzen Brothers. Bändin esiintymislavana toimii Tammerkosken voimalaitoksen yli kymmenen metrin korkeuteen kohoava katto. Yhtyeen kappaleet ovat osa showta, jossa yhdistyvät musiikki, valoshow ja ilotulitteet.
– Vaikka olemmekin tällä hetkellä uppoutuneet totaalisesti uuden materiaalin työstämiseen, ei näin huikeasta spektaakkelista yksinkertaisesti voi kieltäytyä. Visuaaliset puitteet; tuli, vesi, pato, sekä sopivasti Von Hertzen Brothersin eeppisempää laitaa kyntävä settilista – Melkein jopa harmittaa, että itse on lavalla eikä pääse yleisöstä käsin kokemaan tätä pyromusikaalia, hehkuttaa yhtyeen kitaristi Kie von Hertzen.
Upea tulinäytös alkaa illan hämärryttyä noin kello 21. Maksuton show on avoin kaikille. Näytöksen pyrotekniikasta vastaavat Profilight Oy ja Pyrostar, jotka toteuttivat myös samojen taustajoukkojen järjestämän uuden vuoden Timantteja taivaalla -ilotulituksen.
Ratinan ja Laukontorin lisäksi Venetsialaiset tuovat eloa koko keskustaan. Esimerkiksi Satamakadun yrittäjät sekä Kehräsaaren kivijalkaliikeet pitävät puotinsa auki yleisölle lauantai-iltana. Suomen Hopealinjan ravintolalaiva m/s Tampereella on tarjolla buffet ja elävää jazz-musiikkia. Venetsialaistapahtuman lisäksi keskustassa on samaan aikaan käynnissä myös Chilifest ja kaupunkiseikkailutapahtuma Team City Challenge.
Ohjeet katsojille:
– Tampereen Venetsialaiset lauantaina 25.8. Ohjelma n. klo 18-00. Von Hertzen Brothers & pyromusikaali alkaen n. klo 21.00 Tammerkosken voimalaitoksen katolla.
– Pyromusikaalin katselualuetta ovat Ratinan suvannon ympäristö ja Koskikeskuksen koskenpuoleinen edusta. Laukontorille johtavat sillat eivät kuulu katselualueeseen. Tapahtuma on yleisölle maksuton, tapahtumassa mukana olevat ravintolat voivat periä pääsymaksun.
– Paikalle voi satamapäällikön poikkeusluvalla saapua myös omalla veneellä. Veneiden suositellaan kiinnittyvän Ratinan sillan ja kävelysillan väliin jäävälle alueelle. Isompien veneiden kannattaa olla yhteydessä satamatoimistoon sopivasta kiinnityspaikasta.
– Lastenvaunujen kanssa saapuvien kannattaa hakeutua Ratinan suvannon puolelle, jossa niiden kanssa liikkuminen on helpompaa. Voimakkaiden valo- ja ääniefektien vuoksi tapahtuma ei välttämättä sovellu aivan perheen pienimmille.