Yhdysvalloissa yhdeksi syksyn katsotuimmaksi draamasarjaksi noussut Rouva Ministeri alkaa MTV3-kanavalla 1.1.2015 kello 21:00. Sarjaa seurataan kahtena päivänä viikossa: maanantaisin ja torstaisin.
Rouva Ministeri (Madam Secretary, 2014–) on MTV3-kanavan uusi draamasarja tuoreesta Yhdysvaltojen ulkoministeristä, karismaattisesta ja päättäväisestä Elizabeth McCordista (lukuisista tv- ja elokuvarooleista tuttu Téa Leoni). Sarjaa voi seurata myös MTV Katsomosta suoratoistona sekä 14 vuorokauden ajan ensiesityksestään.
Kuva 24.11.2014 12:11:22Elizabeth on entinen CIA-analyytikko, joka jätti tiedustelupalvelun eettisistä syistä. CIA:sta Elizabeth siirtyi yliopistoprofessoriksi aviomiehensä Henryn (Tim Daly, mm. Takaa-ajettu, Rakkauden anatomia) tapaan. Nyt Elizabeth rekrytoidaan korkeaan poliittiseen virkaan ulkoministeriksi itsensä Yhdysvaltojen presidentin henkilökohtaisesti pyytämänä.
Tim Daly näyttelee yliopistoprofessori Henry McCordia, Elizabethin luottoystävää ja aviomiestä.
Käsikirjoitus sai Leonin koukkuun
Téa Leoni on keskittynyt viime vuodet lähinnä elokuvarooleihin. Takaisin televisioon hänet houkuttelivat vastaavat tuottajat – näyttelijä Morgan Freeman sekä useiden draamasarjojen taustalta löytyvä Barbara Hall (mm. Amyn lailla, Isänmaan puolesta).
– Ajattelin, että nyt ovat tähtimerkit kohdallaan ja sarjaan oltiin saamassa täydellinen näyttelijäkokoonpano. Sitten sain käsikirjoituksen ja kolmanteen sivuun mennessä olin koukussa, Leoni kertoo tv-sarjaan mukaan lähtemisestä.
Myös Morgan Freeman on kiitollinen onnistuneesta roolituksesta. Etenkin Elizabethin ja Henryn välinen suhde toimii.
– Joskus näyttelijät tulevat kuvauspaikalle ja heillä synkkaa heti erinomaisesti. Toisinaan näyttelijät eivät taas voi oikeasti sietää toisiaan, mutta tekevät uskomattoman hyvää yhteistyötä kameran edessä. Nyt meillä on paremmat puolet molemmista: Téa Leoni ja Tim Daly vilpittömästi pitävät toisistaan ja heidän keskinäinen kemiansa ruudussa on täydellistä, Freeman ylistää.
Nähdäänkö valkokankaalla kaikkea mahdollista presidentistä jumalaan näytellyttä Morgania sarjassa, jää konkarinäyttelijän mukaan nähtäväksi. Mies on ilmoittanut kuitenkin viihtyvänsä erinomaisesti tuottajan pallilla.
Rouva Ministeri alkoi Yhdysvalloissa syyskuussa ja on noussut siellä yhdeksi katsotuimmista syksyn draamasarjoista. Vaikka ohjelman aiheena on Yhdysvaltojen ulkopolitiikka, on sen keskiössä kuitenkin Elizabeth – nainen miehisessä maailmassa. Vaikutusvaltaisen ammattinsa lisäksi hän on vaimo ja kolmen lapsen äiti.
Rouva Ministerin ensimmäisessä tuotantokaudessa on yhteensä 22 jaksoa. Sarjan on tuottanut CBS Studios International.