Netflixin dokumenttisarja Tiger King on kerännyt ennätysmäärän katsojia.

Sarja kertoo oklahomalaisen eläintarhan tapahtumista, sekä sen omistajan Joe Exoticin hurjista käänteistä ja rajusta riidasta eläinsuojelija Carole Baskinin kanssa.

Exotic on sittemmin tuomittu vankilaan yli 20 vuodeksi murhan yrityksestä ja eläinrääkkäyksestä. Mies on vedonnut jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin yrityksissään päästä vapaalle jalalle.

Exoticin eläintarhan osti lopulta dokumenttisarjastakin tuttu Jeff Lowe ja mies on nyt päättänyt markkinoida tarhaansa pahamaineisen Joe Exoticin kustannuksella ja uudelleen nimetä tarhan Tiger King Parkiksi.

Uutta nimeä kantava eläintarha avattiin uudelleen koronapandemian sulkemisen myötä toukokuun alussa ja paikalle virtasi ihmisiä Amerikan eri kolkista tutkimaan tarhaa omin silmin.

Koronaviruksesta ei ollut tietoakaan, kun ihmiset rynnivät tarhassa katsomaan leijonia ja tiikereitä sekä paijaamaan tiikerinpentuja unohtaen turvavälit ja maskit.

Voimme olla varmoja, että Carole Baskin ei ole näistä uusista tapahtumista mielissään. Baskin taisteli suuresti tiikerinpentujen paijaamista ja esittelemistä vastaan, sillä pennut otetaan äideiltä pois heti syntymän jälkeen, jotta niitä voidaan tarjota ihmisten syliin lisämaksua vastaan.

Tiikerinpennut lääkitään monissa tapauksissa, jotta ne olisivat rauhallisempia. Pentujen kasvaessa niille ei ole enää käyttöä ja niiden ylläpidon kustannukset kasvavat huimasti, joten ne myydään yleensä eteenpäin.

Videolla näkyy eläintarhan nykyinen omistaja Jeff Lowe. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue lisää:
Nicolas Cage nappasi huippuroolin – hyppää Tiger Kingin saappaisiin

Kohutusta Tiger King -dokumenttisarjasta tuttu Carole Baskin huijattiin haastatteluun – Luuli olevansa Jimmy Fallonin ohjelmassa