Subin Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa tehdään suorassa lähetyksessä ihmiskoe tulevana perjantaina 30.11. klo 21, kun ohjelman juontaja Tuomas Enbuske uskaltautuu syömään viisi vuotta vanhaa eineskääretorttua.
Itsensä likoon paneva toimittaja Tuomas Enbuske on lupautunut maistamaan valmiskääretorttua, joka on mennyt vanhaksi jo tammikuussa 2008. Vuosia sitten vanhaksi menneestä tortusta tuli ilmiö sosiaalisessa mediassa, kun KVM-lehti teki siitä jutun alkuviikosta. Vilppulalainen Kaarina Parviainen oli säilyttänyt kääretorttua kaapissaan joulukuusta 2007 lähtien ja huomannut, ettei se ollut vuosien varrella muuttanut lainkaan ulkonäköään.
Enbuske & Linnanahde Crew kiinnostui kohutortusta ja halusi tutustua sen koostumukseen lähemmin. Tästä seurasi idea, että Tuomas maistaa herkkua perjantain suorassa tv-lähetyksessä. Torttu on jo saapunut Vilppulasta Helsinkiin.
Tuomasta ihmiskoe ei pelota lainkaan.
– Minua kiinnostaa, voiko ruoka säilyä viisi vuotta. Oma keho on paras testaamaan se. Oletukseni on, että ruoka voi säilyä. Ihmiset pelkäävät liikaa lisäaineita, minua pelottaa enemmänkin syödä luomuruokaa, Tuomas pohtii ennen koitostaan.
Maistelun jälkeen torttu lähetetään laboratorioon tarkempiin tutkimuksiin, joiden tulokset julkaistaan myöhemmin.
Perjantain Enbuske & Linnanahde Crew’n vieraina kohukääretortun lisäksi ovat Hjallis Harkimo sekä hänen poikansa Joel, joka kertoo millainen kasvattaja hänen isänsä on. Lisäksi Tuomaksen ja Akin tentattavana ovat Sofi Oksanen ja puolustusministeri Carl Haglund.
Enbuske & Linnanahde Crew Subilla perjantaina 30.11. klo 21