Las Vegasiin sijoittuvan C.S.I.:n jäädessä esitystauolle keskiviikon klo 21 -ohjelmapaikalla alkaa tuttuun tapaan C.S.I. New York. Gary Sinisen tähdittämä sarja palaa ohjelmistoon uuden, 7. tuotantokauden jaksoin. Suosikkisarjassa puhaltavat uudet tuulet, kun mukaan liittyy upea Sela Ward.
Emmy ja Golden Globe -palkittu näyttelijätär Sela Ward (Vielä kerran, Rakkaat siskot) korvaa sarjassa alusta asti mukana olleen Melina Kanakaredesin esittämän Stella Bonanseran hahmon. Tilalle astuu Wardin esittämä rikostutkija Jo Danville, entinen FBI-agentti Virginiasta.
Sela Wardin omat juuret ovat syvällä etelässä ja tähti onkin saanut vaikuttaa paljon roolihahmoonsa. Jo Danville on älykäs ja tilannetajuinen eronnut yksinhuoltajaäiti, jolla ovat Tyler-poika ja adoptiotytär Ellie entisestä avioliitostaan FBI-agentin Russ Josephsonin (David James Elliot) kanssa. Jon erikoisosaamista ovat mm. DNA-todisteet ja rikospsykologia, jonka avulla hän on kuulusteluissa omaa luokkaansa. Naisen mielestä epäilyt henkilöt ovat kuitenkin niin kauan syyttömiä kunnes tiede toisin todistaa.

Kuvassa: Gary Sinise (Mac Taylor) ja Sela Ward (Jo Danville).

7. tuotantokausi:
Kauden avausjaksossa Jo Danville löytää laboratoriosta nuoren naisen ruumiin, ja osoittaa heti nokkeluutensa murhan ratkaisussa. Sarjan edetessä uuden hahmon myötä henkilöhahmojen keskinäiset jännitteet muuttuvat, ja luvassa on myös lisää huumoria sekä etelelävaltiolaista mentaliteettia.
Uudella kaudella nähdään myös useita tähtivieraita. Neljännessä jaksossa Macille entuudestaan tuttu jengipomo vapautuu vankilasta – kohtalokkain seurauksin jengin uudelle johtoportaalle. Jaksossa vierailee Edward James Olmos (Luther Devarro), joka tunnetaan mm. sarjoista Miami Vice, Taisteluplaneetta Galactica ja Dexter. Kuudennessa jaksossa vierailee Melrose Plase -sarjasta tuttu Thomas Calabro (Charles Harris) ja jaksoissa 7-9 mukana on John Larroquette (Ted Carver), joka tunnetaan mm. Boston Legal ja Oikeus ja kohtuus -sarjoista. Kauden loppupään jaksoissa ovat mukana myös mm. Lindsay Price (mm. Beverly Hills 90210, Lipstick Jungle, Eastwick; 15. jakso) sekä jaksoissa 20-21 nähtävä legendaarinen näyttelijä Peter Fonda (William Hunt), joka tunnetaan mm. elokuvista Easy Rider, Kello 15.10 lähtö Yumaan ja Pako L.A.:sta.
*C.S.I. New Yorkin 7. tuotantokausi koostuu 22 jaksosta, jotka esitetään kevään ja kesän aikana MTV3-kanavalla.