Punaisen Ristin rasisminvastainen kampanja 19.-25.3. kannustaa vastustamaan rasismia ääneen. Työpaikoilla, liikennevälineissä, kaupoissa ja kadulla voi törmätä rasistiseen käytökseen, jota ei pidä suvaita. Rasismista voivat viestiä esimerkiksi sanomiset, haukkumiset, ilmeet, eleet, viattomilta kuulostavat vitsit tai ryhmästä poissulkeminen. Arkipäivän rasismilta ei saa sulkea silmiään ja korviaan.
sanoo Punaisen Ristin puheenjohtaja Erkki Liikanen.
– Arvostan ihmisiä, jotka jaksavat julkisesti ja omassa lähiympäristössään kyseenalaistaa ennakkoluuloihin pohjautuvia näkemyksiä. Totuuden torveksi ei varmaan kukaan halua ryhtyä, mutta kyseenalaistaminen, haastaminen ja avoin pohtiminen ovat keinoja, joilla asioiden yksinkertaistamisesta päästään eteenpäin, sanoo Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö Leena-Kaisa Åberg.
Tunnettuja ihmisiä kampanjaa tukemassa
Kirjailija Jari Tervo, räppäri Puhuva Kone, FST:n toimittajat Magnus ja Petski, muusikko Manna, juontaja Janne Kataja, laulaja Hilja Grönfors, näyttelijä Eppu Salminen ja maratoonari Leena Puotiniemi ovat mukana Punaisen Ristin rasisminvastaisessa kampanjassa. Heidän näkemyksiään aiheesta on luettavissa Punaisen Ristin verkkosivuilta. Lisäksi he ovat lausuneet omat rasisminvastaiset kannanottonsa netistä löytyviin videoklippeihin. Jutut ja klipit löytyvät osoitteesta luovuennakkoluuloistasi.fi.
– Nostan hattua julkkiksille, jotka ovat laittaneet itsensä likoon rasismia vastaan. Nykymaailmassa tällaisella on paljon merkitystä, sillä elämme niin vahvasti yhteistä julkista todellisuutta ja julkkikset ja heidän sanomisensa ovat osa arkeamme, Leena-Kaisa Åberg sanoo.
Kaikki voivat osallistua!