MTV3:n lauantai-illoissa viihdytään loppuvuodesta uuden vauhdikkaan gameshown parissa. Suomalainen Midaksen kosketus tuo ensimmäisenä gameshowna maailmassa jättimäisen kosketusnäytön tv-viihdeohjelmakäyttöön. Midaksen kosketus houkuttelee mukaan myös kotikatsojat. Ohjelman aikana yksi peleistä avautuu kotipelaajille pelattavaksi.
Midaksen kosketus on uudentyyppinen gameshow, jossa kilpaillaan jättikokoisella kosketusnäytöllä. Kahden hengen joukkue yrittää voittaa puolituntisen ohjelman peliosuudessa mahdollisimman monta peliä. Jokainen voitettu peli kartuttaa joukkueen voittopottia, jonka kohtalo selviää minuutin mittaisessa finaalipelissä. Onnistuessaan pelaajat voivat voittaa jopa 10 000 euroa, mutta tappio merkitsee paluuta kotiin tyhjin käsin.
Midaksen kosketus on muista gameshow-ohjelmista poiketen erittäin nopeatempoinen: pelaajilla on kiire voittaa mahdollisimman monta peliä ja ruudun koko pakottaa heidät liikkeeseen. Pelien joukossa on tieto- taito ja action-pelejä. Yhteistä peleille on se, että kosketusnäytön koko pakottaa kilpailijat liikkumaan koko pelin ajan.
– Pääsin kuvausten aikana itsekin kokeilemaan pelejä, joita on kaikkiaan reilut 40 erilaista. Se mikä katsojasta näyttää helpolta onkin lähietäisyydeltä paljon haastavampaa. Kosketusnäyttö on seitsemän metriä leveä ja kaksi korkea, joten pelatessa pitää olla nopea liikkeissään, kuvailee ohjelman juontaja Janne Virtanen.
Uutta ja kiehtovaa ohjelmassa on myös se, että Midaksen kosketus on pelattavissa reaaliaikaisesti kotipelinä. Ohjelman aikana yksi peleistä avautuu kotipelaajille pelattavaksi. Juontaja Janne Virtasen merkistä katsojat voivat mennä testaamaan, suoriutuvatko pelistä paremmin kuin kilpailijat. Joka viikko parhaalle kotipelaajalle on luvassa upea palkinto.
Midaksen kosketuksen MTV3:lle tuottaa vuonna 2008 Emmy-palkinnon parhaasta interaktiivisesta formaatista saanut Intervisio Oy. Midaksen kosketus on tuotantoyhtiön oma formaatti. Ohjelman pelit ja niissä käytettävä tekniikka on kehitetty erityisesti Midaksen kosketusta varten ja niiden toteutuksesta vastaa maailmalla menestynyt suomalainen peliyhtiö Kuuasema.