Yhdysvaltalaisten tutkimusten mukaan noin joka viides pettää puolisoaan jossain vaiheessa avioliiton aikana. Jännittävää on kuitenkin, se että pettämään päädytään useimmiten juuri ennen pyöreitä vuosia.
Yhdysvaltalainen useamman yliopiston yhteistutkimus paljastaa, että miehistä 23 % pettää puolisoaan edes kerran avioliiton aikana. Naisista samainen luku on 19 %. Mielenkiintoisempaa kuitenkin on se, että pettäjä on todennäköisimmin 29-, 39- tai 49-vuotias. Esimerkiksi mainittakoon kansanedustaja Ilkka Kanerva, joka oli viimeisiä päiviään 59-vuotias tekstiviestikohun alkaessa. Myös Big Brother -ohjelmasta tunnetuksi tullut Henna Kalinainen oli tiettävästi salasuhteessa jalkapalloilija Mikael Forssellin kanssa ollessaan 19-vuotias.
Yhdysvaltain vuosittainen yleinen yhteiskuntatutkimus (General Social Survey, GSS) selvitti, ketkä oikeastaan pettävät. Tulokset hämmensivät, sillä juuri ennen pyöreitä vuosia syrjähypyt houkuttelivat kaikista eniten. Syitä tutkimuksessa ei kuitenkaan selvitetty, eli arvailun varaan jää se, lieneekö pettämispiikkien syinä esimerkiksi täyden kymmenluvun aiheuttama kriisi
Pettäjäsivusto AshleyMadison.com selvitti myös omien käyttäjiensä ikäjakaumia ja heidän omat tilastonsa tukevat laajempia tutkimuksia. Pettäjäsivuston kävijöissä on huomattava piikki juuri 39-vuotiaiden naisten kohdalla. Heitä on jopa neljä kertaa enemmän kuin esimerkiksi 38-vuotiaita. Miesten kohdalla samainen piikki löytyy ikävuoden 49 kohdalla.
– Tilastot todistavat, että ihmiset etsivät synttärisuhdetta. Juuri ennen kuin ihminen täyttää pyöreitä vuosia, on hetki, jolloin tulee mietittyä oman elämänsä suuntaa. Mitä haluaa työltä, perhe-elämältä, parisuhteelta? Jos toiveet ja todellisuus eivät kohtaa, muutos on välttämätön. Joskus ikäkriisi näkyy uutena urheiluautona, hiustyylinä tai vaikka rintaimplantteina; joskus puolestaan uutena rakastajana, pohtii AshleyMadison.comin perustaja Noel Biderman.
– Tilastot eivät tee eroja naisten ja miesten välille. Naiset ovat yhtä kärkkäitä pettämään kuin miehetkin, kun pyöreät vuosikymmenet lähestyvät. Naiset etsivät salasuhdetta vain kymmenen vuotta nuorempina kuin miehet, Biderman toteaa.