Lontoon kesäolympialaisiin suuntaavien kannattaa harkita tarkkaan, mistä nettikaupasta lippunsa hankkivat. Pahimmassa tapauksessa liput ovat väärennettyjä tai myyjä ei koskaan lähetä niitä.
Euroopan kuluttajakeskus kehottaa olympialippujen etsijöitä pitämään pään kylmänä. Pettymysten välttämiseksi ei kannata tarttua heti ensimmäiseen netissä vastaantulevaan myyjään.
Kuten muutkin suuret kansainväliset tapahtumat, myös Lontoon olympialaiset ovat saaneet huijarit liikkeelle. Asiakas ei välttämättä koskaan saa tilaamaansa ja etukäteen maksamaansa lippua tai liput ovat väärennettyjä. Myyjään ei todennäköisesti enää tässä vaiheessa saa yhteyttä.
Ennen lippujen ostamista kannattaa tarkistaa, löytyykö myyjä Lontoon olympialaisten virallisilla verkkosivuilla olevasta luotettavien myyjien listasta. Lisäksi on syytä muistaa seuraavat asiat:
– Tarkista, löytyykö verkkosivustolta helposti yrityksen nimi, osoite ja muut yhteystiedot. Jos ei, yrityksellä saattaa olla muutakin salattavaa.
– Varmista, että maksaminen sivustolla on turvallista. Osoitteen pitäisi olla muotoa https ja ruudulla pitäisi näkyä riippulukon kuva.
– Selvitä yrityksen tausta Howard- verkkokauppa-apurin avulla http://fi.theshoppingassistant.com/
– Muista, että lippujen ostaminen loppuunmyytyyn tapahtumaan on aina riski.
– Jos tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se ei myöskään todennäköisesti ole totta.
– Maksa ostos luottokortilla. Jos et saa lippua, voit vaatia rahojasi takaisin luottoyhtiöltä.
Lähde: Euroopan kuluttajakeskus