”Amerikkalaiset skitsofreenikot teroittavat ydinaseitaan Moskovaa varten”, julistaa Venäjän puolustusministeriön johtama televisiokanava Zvezda TV englantilaisen Independent-lehden mukaan.
Independent uutisoi, että Venäjällä järjestetään maanlaajuinen harjoitus lännestä kohdistuvaa ydinhyökkäystä vastaan. Harjoituksessa valmistaudutaan ydinhyökkäyksen lisäksi kemiallisiin ja biologisiin iskuihin.

Kolme päivää kestävään harjoitukseen osallistuu 200 000 pelastustyöntekijää ja siinä vaaditaan yhteistyötä 40 miljoonalta siviililtä. Harjoitusta johtaa hätätilanteista vastaava valtionjohtoinen EMERCOM. Harjoituksessa keskitytään suojelemaan tärkeiden sekä mahdollisesti vaarallisten tilojen ja laitosten henkilöstöä ja kansalaisia radioaktiiviselta säteilyltä sekä kemialliselta ja biologiselta hyökkäykseltä.
moskova-kremlevskaya_naberezhnaja
EMERCOM on Independentin mukaan myös ilmoittanut rakentavansa Moskovan alle valtavat tilat, joissa jokainen pääkaupungin asukas saa täydellisen suojan ydinasehyökkäykseltä.

Amerikkalainen Ohio-luokan sukellusvene laukaisemassa kahta mannertenvälistä ohjusta
Amerikkalainen Ohio-luokan sukellusvene laukaisemassa kahta mannertenvälistä ohjusta

Venäjän ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet Syyrian viimeaikaisten tapahtumien vuoksi sekä siksi, että Vladimir Putin laittoi jäihin USA:n ja Venäjän välisen sopimuksen asekelpoisen ylijäämäplutoniumin tuhoamisesta.
Time-lehden mukaan Venäjä on modernisoimassa ydinasearsenaaliaan ja valmistamassa uuden sukupolven ydinaseita kantavia pommikoneita, kulkuneuvoilla liikuteltavia pitkänmatkan ohjuksia sekä ydinaseilla varustettuja sukellusveneitä. USA ja Venäjä ovat sopineet pitkänmatkan ydinaseiden vähentämisestä, mutta Indepententin mukaan Venäjä aikoo ydinaseohjelmallaan päihittää USA:n tämän hetken ylivoiman.
Lähde: Independent
Kuvat: Wikipedia