Ruotsalainen kahden lapsen isä, Daniel Pohjantähti on joutunut suorastaan uskomattomalta kuulostavan ongelman eteen. Leipurina työskentelevän miehen ongelmat alkoivat kun hän matkusti perheineen Ruotsista Norjaan, jossa hänellä on työpaikka. Työskennelläkseen Norjassa hän tarvitsee norjalaisen henkilöllisyysturvatunnuksen, mutta sen hankkiminen osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi, koska paikalliset viranomaiset eivät suostu uskomaan hänen olevan mies.
Pohjantähdellä on ruotsalainen henkilöllisyyskortti, useita erilaisia verotodistuksia ja ajokortti jotka todistavat hänen olevan mies, mutta edes nämä asiakirjat, yhdistettynä parrakkaan miehen olemukseen eivät vakuuttaneet norjalaisia viranomaisia. Myöskään vaimo ja kaksi lasta eivät naispuolisen toimistovirkailijan mielestä tehneet Pohjantähdestä yhtään enempää miestä. Ensimmäinen naisen Pohjantähdelle esittämä kysmys oli: Oletteko nainen?
– Näytin aivan karhulta sinne mennessäni. Luulisi edes tuuhean parran vakuuttaneen naisen miehisyydestäni, Pohjantähti kertoi ruotsalaiselle Aftonbladet lehdelle.
Loppujen lopuksi Daniel Pohjantähti joutui palaamaan Ruotsiin hakeakseen passinsa, joka on ainoa asikirja jolla norjalaisviranomaisten mielestä todistaa sukupuolensa.
Aiheesta uutisoi norjalainen The Local