Amerikkalainen lentoyhtiö United Airlines romahdutti arvoaan noin miljardilla dollarilla käsittämättömän ala-arvoisella toiminnalla. Soppa sai alkunsa, kun yhtiön henkilökunta oli ylibuukannut Chicagosta Louisvilleen matkalla olleen koneen ja päätti poistaa koneesta neljä jo paikoillaan istunutta matkustajaa.
Yksi valituista matkustajista, 69-vuotias lääkäri David Dao, ei suostunut poistumaan koneesta, koska oli palaamassa kotiin hoitamaan potilaitaan. Lentoyhtiö pyysi Chicagon lentokentän turvamiehiä poistamaan Daon koneesta voimakeinoin. Iäkäs lääkäri vastusteli epäreilua toimintaa verissä päin.

Monet epäuskoiset kanssamatkustajat kuvasivat Daon kamppailun lentokoneen matkustamossa turvamiehiä vastaan ja jakoivat videot nettiin. Satoja miljoonia katseluja saaneet videot nostattivat syvää kansainvälistä paheksuntaa lentoyhtiötä kohtaan.
Alla kokoelma matkustajien kuvaamista videoista.

United Airlinesin toimitusjohtaja Oscar Munoz vielä pahensi tilannetta puolustamalla selkkauksen jälkeen henkilökuntaansa ja pahoittelemalla matkustajien ”uudelleensijoittamista”, mutta ei pyytänyt anteeksi voimakeinojen käyttämistä iäkkääseen lääkäriin.
Tästä valitettavasta tapahtumasta on luotu mustaa huumoria lentoyhtiötä piikittelevän ”mainoksen” muodossa. Alla oleva video mainostaa United Airlinesia lentoyhtiönä, jossa ei haittaa vaikka kone olisi buukattu täyteen. Maksamalla hieman ylimääräistä, voit poistaa koneesta kenet haluat ja mennä itse tilalle. Mainoksessa on käytetty myös kuvitusta Daon verisestä kamppailusta turvamiehiä vastaan.
Varmasti on helppoa olla samaa mieltä, että United Airlines on toiminnallaan ansainnut alla olevan mainoksen!
https://youtu.be/qB6uxOL6lkg