Yleisradion pitkäaikainen ohjelmajohtaja Aarre Elo on kuollut. Elo kuoli sairaskohtaukseen Helsingissä 87-vuotiaana. Elon tytär tv-kuuluttaja Maria Jungner vahvisti suru-uutisen Instagram-tilillään.

– Suurin suru on sanaton. Hyvästi isä rakas!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Elo oli suomalaisen viihteen keskushahmoja 1950-luvulta lähtien. Hän aloitti uransa vuonna 1951 Fennada-Filmin valomiehenä ja siirtyi myöhemmin äänittäjäksi. Elo työskenteli useiden kuuluisien laulajien kuten Olavi Virran, Annikki Tähden ja Laila Kinnusen kanssa.

Vuonna 1962 Elo aloitti työskentelyn Yleisradiossa televisio-ohjelmien parissa ja perusti yhdessä Jukka Virtasen ja Matti Kuuslan kanssa VEK-ryhmän. Ryhmän tunnetuin viihdeohjelma Lumilinna-komedia voitti Euroopan tv-alan tärkeimmän tapahtuman, Montreux’n pääpalkinnon, Kultaisen ruusun vuonna 1965.

Elo nousi 1960-luvun lopulla Ylen viihdepäälliköksi ja myöhemmin TV1:n ohjelmajohtajaksi ja juonsi myös suosittua Jatkoaika-keskusteluohjelmaa. Hän tuotti urallaan myös monien suurten urheilutapahtumien televisiointeja. Elo jäi eläkkeelle Yleisradion ohjelmajohtajan tehtävästä 1990-luvun alussa.

Elo sairasti loppuvuosinaan afasiaa ja menetti täysin puhekykynsä.

Lue myös:

Me Naiset: Maria Jungner rehellisenä rankasta vuodestaan – kaatui pahasti ja joutui luopumaan asunnostaan – ”Se pysäytti”

Anna: Anna-Liisa Tiluksen suuri suru – ”Viimeinen viikko lähensi meitä sisaruksia paljon”