10 hyvää syytä harrastaa enemmän seksiä!

Seksielämä on yksi parisuhteen hyvinvoinnin tärkeimmistä kulmakivistä. Sillä on myös positiivinen vaikutus niin fyysiselle kuin psyykkisellekin terveydelle.
Alle on listattu kymmenen syytä, miksi seksin harrastaminen on hyödyllistä, nautinnon lisäksi tietenkin.

1.  Stressinhallinta

Orgasmissa vapautuu oksitosiini-hormonia, joka taltuttaa stressiä.

2.  Rentoutuminen

Oksitosiini myös rentouttaa ja tuo hyvää oloa.

3. Uni

Oksitosiinin aikaansaamat rentous ja hyvä olo auttavat saamaan helpommin unta. Stressiehkäisy ja hyvä uni molemmat ehkäisevät masennusta.

4. Vastustuskyky

Stressihormonien vähentyminen vapauttaa elimistön puolustusjärjestelmän toimimaan tehokkaasti. Vastustuskyky heikentyy, jos puolustusjärjestelmämme on stressin vuoksi koko ajan hälytystilassa.

5. Kunto ja paino

Sekstailu on hyvä liikuntamuoto. Siinä moni lihasryhmä työskentelee yhtä aikaa ja pulssikin voi kiihtyä korkealle. Ja liikunta auttaa tunnetusti myös painonhallinnassa. Laihtumisen on todettu lisäävän seksuaalista aktiivisuutta.

6. Sydän

Säännöllisesti seksiä harrastavilla miehillä on muita pienempi riski saada sydänkohtaus. Vähintään kolme kertaa viikossa seksiä harrastavien miesten kohtausriski voi jopa puolittua.

7. Pitkä ikä

Eniten orgasmeja saavien miesten kuolleisuus on muita alhaisempi. Sydänterveyteen ja ikään liittyviä tutkimuksia on tehty ulkomailla etupäässä miesväestöstä, mutta niiden uskotaan pätevän yhtä lailla naistenkin kohdalla.

8. Ilmainen kipulääke

Oksitosiini vapauttaa kehossamme liikkeelle myös muita mielihyväaineita. Nämä mielihyvää tuottavat aineet, kuten endorfiini, toimivat luonnon omina kipulääkkeinä.

9. Emätin ja lantionpohja

Seksi saa verenkierron vilkastumaan alapäässä, mikä tekee hyvää limakalvojen kunnolle. Seksi on myös hyvää jumppaa lantionpohjan lihaksille, jotka estävät muun muassa virtsankarkailua.

10. Eturauhanen

Säännöllisen siemensyöksyn tiedetään ehkäisevän eturauhassyöpää.
Kuva: Pixabay

Nappaa itsellesi jopa 55 ilmaiskierrosta!
Nappaa itsellesi jopa 55 ilmaiskierrosta!