KEVÄÄN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Peliarvio: Snoopy’s Grand Adventure

Charles M. Schultzin legendaariset Tenavat ovat ihastuttaneet lapsia ja aikuisia jo 1960-luvulta lähtien ja viime vuonna tämä monenkirjava ryhmä teki näyttävän paluun uuden elokuvan ja videopelin myötä.

Kun elokuvassa päästään nautiskelemaan koko Tenavat-porukasta, Snoopy’s Grand Adventure -peli keskittyy, kuten nimestä voi päätellä, Ressu-koiran ja uskollisen ystävänsä Kaustisen seikkailuihin.

snoopys-grand-adventure-2

Tutun pianomusiikin sävyttämä peli alkaa Tenavien kuurupiilolla. Jaska Jokunen, Tessu ja muut lapset menevät piiloon ja Ressu lähtee etsimään heitä Kaustisen kanssa, mielikuvituksensa luomassa värikkään hurjassa seikkailussa.

Pelissä ohjataan Ressua päähahmona, mutta kaverikin pääsee osallistumaan seikkailuun pienemmässä roolissa Kaustisen muodossa. Kaustisena voit harhauttaa vihollisia ja auttaa Ressua pääsemään hankalista kohdista eteenpäin. Kaverin avustajarooli sopii erityisesti pienemmälle sisarukselle, tai vaikkapa isälle tai äidille, sillä Kaustisen haasteet ovat hyvin vähäiset verrattuna päähahmo Ressuun. Kaustinen lieneekin suunniteltu tuomaan peliin hieman sosiaalisuutta, sen sijaan että yksi ainoastaan katselisi toisen pelaamista. Isommat lapset tosin kyllästyvät melko nopeasti Kaustisen sivurooliin.

Snoopys-Grand-Adventure-5

Koska Snoopy’s Grand Adventure on suunniteltu pikkulapsille, sen pelaaminen ei ole huiman vaikeaa. Haasteita tasohyppelyssä toki on ja pulmiakin täytyy osata ratkoa, mutta tasot pystyy selvittämään melko helposti. Apuna on vielä mukava ominaisuus, jossa Ressun vahingoituttua hän tai Kaustinen voi vielä napata ylöspäin leijailevan sydämen ja saada yhden elämän takaisin. Lisäksi elämien määrää saa kasvatettua pelin edetessä. Kenttien lopussa haastetaan pomovastustaja, jonka kukistaminen on haastavampaa, mutta ei liian vaikeaa. Pomot ovat sopivan monipuolisia ja niiden kukistamiseen täytyy käyttää kekseliäisyyttä. Kunkin suoritetun kentän lopussa Ressu löytää yhden Tenavista ja saa häneltä mukavan lahjan.

Snoopy's Grand Adventure_20160210153035

Ressu pääsee pomppimisen sekä propellikorvillaan leijumisen lisäksi käyttämään hauskoja erikoiskykyjä, joita hän saa löydettyään erityisiä asuja. Esimerkiksi salapoliisin suurennuslasin avulla löytyy salaseiniä, joiden läpi pääsee kävelemään silloin, kun suurennuslasi on aktivoituna. Erikoisvoimia voi käyttää vain yhden kerrallaan, joten välillä Ressu joutuu palaamaan aiempaan kohtaan hakemaan toisen erikoisvoiman, jos hän haluaa saada näppinsä, tai tässä tapauksessa tassunsa, johonkin piilossa olevaan kohteeseen.

snoopys-grand-adventure-7

Pelissä kerätään erikoiskykyjen lisäksi jelly bean -karkkeja sekä eksyneitä partiolaisia, ja tietysti jatkuvana teemana piiloon menneitä Tenavia. Kentät ovat värikkäitä ja vaihtelevat mukavasti vehreistä metsistä karuihin temppeleihin ja Pariisin viemäreistä jopa avaruuteen asti. Ressu pääsee myös haastamaan arkkivihollisensa Punaisen Paronin lentäessään koirankopilla Pariisin taivailla.

Snoopys-Grand-Adventure-3-

Mukavalla musiikilla sävytetty rento ja värikäs seikkailu on hauska, varsinkin lapsille, mutta miinustakin siitä valitettavasti löytyy. Esimerkiksi 300 jelly beanin keräämiselle per taso ei ole motivaatiota, koska jokaisessa tasossa on kerättävänä sama määrä, eikä peruskarkeista saa sen kummempaa palkintoa. Tämä ei motivoi sukeltelemaan jokaiseen luolaan keräilemään karkkeja, mistä syystä pelin edetessä osa kenttien alueista alkaa jäädä kokonaan näkemättä, koska niihin ei ole varsinaista tarvetta mennä. Tästä syystä peli etenee nopeammin kuin sen tarvitsisi.

Pelin käytännössä ainoa selkeä miinus on sen kesto. Jos pelaaja ei lähde etsimään kaikkia peruskarkkeja jokaisesta nurkasta, ja miksi lähtisi koska niistä ei saa palkintoa, hän löytää viimeisenkin Tenavan muutamassa tunnissa ja yhtäkkiä koko homma onkin ohi. Tämä ei tarkoita, että pelikokemus olisi huono, se vain tuntuu päättyvän ennen aikojaan.

Snoopys-Grand-Adventure-4

Snoopy’s Grand Adventure ei ole huono peli, vaan söpö ja viihdyttävä seikkailu Ressun sarjakuvamaisessa mielikuvitusmaailmassa. Pelin hahmot ovat kekseliäitä, tunnelma mukava ja kentät värikkäitä sekä vaihtelevia. Kaikesta söpöydestään huolimatta peli ei ole kestoltaan sieltä pisimmästä päästä, joten jos sinä ja/tai lapsesi ette ole Tenavien ja Ressun ykkösfaneja, ehkä jaksatte odotella alennusmyyntejä vielä vähän aikaa.

snoopys-grand-adventure-6

Lajityyppi: Tasohyppely
Ikäraja: 3
Julkaisuaika: 20.11.2015
Testattu: PlayStation 4
Alustat: PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Nintendo 3DS
Kehittäjä: Behaviour Interactive
Julkaisija: Activision
Pelaajamäärä: 1-2

 

TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA
TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA