VOITA MATKA MM-FINAALIIN

Kun liityt Nordicbetin asiakkaaksi, voit voittaa matkan jääkiekon MM-kisoihin.

Osallistu näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2. Talleta ja saat ensimmäisen talletuksen tuplana 100€ asti. Näin esimerkiksi 20€ talletuksella saat heti 40€ pelirahaa.
3. Mene välilehteen “promot”, valitse ”Voita matka jääkiekon MM-kisoihin” ja klikkaa OSALLISTU

Peliarvio: Uncharted: The Nathan Drake Collection

Videopelien maailmasta on lähes mahdoton löytää parempaa vastinetta rahalle, kuin Nauhgty Dogin kehittämä ja Bluepoint Gamesin remasteroima Uncharted: Drake’s Collection. On vaikea edes kuvitella täydellisempää pelipakettia, kuin kolmesta AAA-sarjan huippupelistä PS4:lle remasteroitu trilogia. Kyllä, kolme huippupeliä yhden hinnalla. Eikä haittaa lainkaan, että pelit on alunperin julkaistu PS3:lle.

Uncharted: The Nathan Drake Collection pitää sisällään supersuositun ja ämpärikaupalla palkintoja kahmineen pelisarjan kaikki PS:3:lle julkaistut kolme osaa, Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves ja Uncharted 3: Drake’s Deception, entistäkin upeampina.

Uncharted: Drake’s Fortune

Niille jotka eivät tiedä mistä Unchartedissa on kyse, alustettakoon että pelisarjassa seikkailee Nathan Drake -niminen tutkimusmatkailija. Drake löytää jatkuvasti tiensä elämää suurempien historiallisten aarteiden jäljille. Spektaakkelimaisten ympäristöjen ja historiallisten löytöjen mittaluokissa Drake painii vähintään samoissa sarjoissa kuin toiminnallisten tutkimusmatkailijoiden ”isä”, Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvien Indiana Jones.

Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted-pelit edustivat jo julkaisunsa aikoihin ehdottomasti parasta visuaalista antia, mitä silloisesta konsolisukupolvesta pystyi repimään irti, joidenkin mielestä jopa enemmänkin. Lienee siis selvää, että graafiset odotukset ovat remasteroiduissa versioissa varsin korkealla. PS4:n tehoilla grafiikat on nostettu jälleen uusiin ulottuvuuksiin ja jo ensimmäisen pelin ensimmäinen merellä tapahtuva kohtaus häikäisee värien, valojen ja varjojen kontrasteillaan. Vesi on entistä aidomman näköistä ja viidakkoon mentäessä meno vain paranee.

Uncharted: The Nathan Drake Collection koostuu ainoastaan PS3:lle julkaistuista peleistä, mutta varsinkin kahden jälkimmäisen remasteroidut versiot päihittävät vielä tänäkin päivänä monet uusimmalle konsolisukupolvelle suunnitellut pelit, etenkin hahmojen animoinnissa, joka on kolmanteen osaan tultaessa kerrassaan upeaa.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Vaikka valikoima sisältää kolme peliä, voit pelata mitä tahansa näistä kolmesta missä tahansa vaiheessa. Tosin, mistä tahansa aloitatkaan, uteliaisuutesi ei tule houkuttelemaan sinua toiseen peliin kovinkaan nopeasti, sillä Nathan Draken ja kavereiden seikkailut ovat niin mukaansatempaavia ja tilanteesta toiseen siirrytään niin jouhevasti, että seikkailua ei halua kovin helposti keskeyttää. Jos jossain kohdassa kuitenkin haluat niin tehdä, päävalikon kautta voit aloittaa toisenkin pelin. Tätä ei kuitenkaan voi suositella, sillä tarinankerronta ja hahmojen väliset tuntemukset sekä jännitteet jatkuvat draamallisesti pelistä toiseen. Pelaa siis pelit järjestyksessä ensimmäisestä kolmanteen, niin saat täysipainoisimman pelikokemuksen sekä luonnollisesti eniten irti huikean kiehtovista ja toiminnantäyteisistä seikkailuista, jotka tasapainottelevat tasoloikkien, pulmanratkaisujen ja ammuskelun välimaastossa, räiskinnän toisinaan varastaessa pääosan.

Uncharted-pelit ovat tunnettuja nasevasta huumorista ja uskomattoman kiperistä tilanteista, ja tätä herkkua saadaan nauttia yllin kyllin sarjan jokaisessa osassa. Samalla huomaa miten kaikki kehittyy. Tarinankerronta ja näyttelijäsuoritukset paranevat entisestään, samoin pelimekaniikka.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Pelisarjan kolmas osa Uncharted 3: Drake’s Deception luonnollisesti edustaa visuaalisesti häikäisevintä ulosantia, sillä se kehitettiin siinä vaiheessa, kun PS3:n suorituskyvystä saatiin käytännössä kaikki irti.

Jokaisessa kolmessa osassa välivideoista siirtyminen oikeaan peliin siirtyy huomaamatta, koska grafiikan taso ei muutu. Kolmannessa osassa siirtymiset ovat suorastaan häkellyttäviä, johtuen sekä välivideoiden että pelin uskomattoman tarkasta ja elokuvamaisesta laadusta.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Kokoelmassa ei ole moninpeliä, mutta voit verrata pokaaleja sekä uutuutena myös nopeuttasi muihin pelaajiin nopeusjuoksu-tilassa. Tällöin ruudussa juoksee laskuri, josta näet miten nopeasti suoritat kunkin tehtävän. Voit myös valita tutkimusmatkailija-pelitilan, jolloin et voi verrata saavutuksiasi muihin pelaajiin, mutta vihollisten tarjoama vastus on erittäin vaatimatonta ja pelin läpäisy on hyvin helppoa. Uutuutena kaikkiin kolmeen peliin on myös nykytyyliin tuotu mahdollisuus näpsiä kuvia suorituksistasi.

Jos et ole pelannut Uncharted-pelejä aiemmin, tai jos joku niistä on jäänyt pelaamatta, Uncharted: The Nathan Drake Collection on suoranainen pakkohankinta. Nathan Draken neljäs ja viimeinen tuleminen julkaistaan 18. maaliskuuta 2016, joten sitä odotellessa aika sujuu kuin siivillä, kun uppoudut tämän superkokoelman kiehtoviin seikkailuihin.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Lajityyppi: Seikkailu
Ikäraja: 16
Julkaisuaika: 7.10.2015
Alusta: PS4
Kehittäjä: Naughty Dog, Bluepoint Games
Julkaisija: Sony
Pelaajamäärä: 1

uncharted-the-nathan-drake-collection

VOITA LIPUT JÄÄKIEKON MM-FINAALIIN
VOITA LIPUT JÄÄKIEKON MM-FINAALIIN