TONNILLA BONUKSIA

Avaa pelitili Betsafen kasinolle ja saat seuraavat huippuedut:

  • Ensimmäisen talletuksen tuplana 250€ asti + 10€ vapaapelit
  • Toiseen talletukseen 50% talletusbonuksen 250€ asti + 25 vapaapeliä
  • Kolmannen talletuksen tuplana 500€ asti + 25€ vapaapelit

Toimi näin:

  • Avaa pelitili TÄSTÄ
  • Tee talletus ja lunasta bonus
  • Nauti voitoista

Peliarvio: Assetto Corsa

Italialaisen Kunos Simulazioni -studion autosimulaattori Assetto Corsa julkaistiin PC:lle jo vuonna 2014 ja suuren suosion myötä se on lopulta saanut käännöksen myös pelikonsoleille.

Assetto Corsan lähtökohta on niin realistinen kuin nykypäivänä on mahdollista, eli autot ja niiden ominaisuudet aitojen kilparatojen kera ovat suoraan mallinnettuja oikeista radoista ja autoista. Puhtaana simulaattorina peli kolahtaa varmasti jokaisen autoharrastajan hermokeskukseen. Assetto Corsa on kerännyt huomiota erityisesti ratojen laserskannauksen myötä parhaan realismin luomiseksi, jonka ansiosta renkaat kuluvat ajon aikana ja vaikuttavat varsinaiseen ajamiseen.

Assetto Corsa_Screenshot1

Pelin alkuintro luo jo valmiiksi sen tunnelman, mitä peli tulee tarjoamaan. Auringonpaiste kimaltelee vauhdikkaan näköisillä radoilla, musiikki paisuu, kuvaan tulee killtävänpunainen Lamborghini ja seuraavaksi ollaan jo täysillä tien päällä. Alkuinnostuksen luomisen jälkeen päästään käsiksi pelin valikoihin, jotka ovat positiivisessa mielessä kokeneet inflaation, kun muistelee PC-aikaa, jolloin valikot toimivat varsin hitaasti.

assetto-corsa_screenshot12

Pelimuodoista löytyy harjoittelun lisäksi Career eli uramoodi ja sen lisäksi vapaampi Drive-moodi, joka on vaihtoehdoista mielenkiintoisempi valinnan vapauden ansiosta, kun autot ja radat voi valita oman makunsa mukaisesti. Tarkemmin Driven alta löytyy mm. kisaviikonloppua, driftausajoa, aika-ajoa ja näiden lisäksi myös erityistapahtumat, joissa pelaaja voi kilpailla erilaisten haastetehtävien suorittamisesta. Drive onkin varsinaista uramoodia mielenkiintoisempi, sillä Career on ennemminkin pakollinen putkijuoksu.

Äänimaailma on sitä parasta AC:tä ja korvakäytävät saavat karkkia todella aitojen äänien myötä. Tämä saa myös pelaajan kiihtymään parempiin suorituksiin. Pelistä löytyy lisähaastetta myös vaikeampien tasojen myötä, joista haastavimmassa ja hauskasti nimetyssä Alien-tasossa arvostelun kirjoittanut autopelien kasuaaliharrastaja ei päässyt edes lähelle palkintopallisijoja, voitosta puhumattakaan. Medium-tasolla sentään pärjäsi joten kuten, myös ilman ajoapuja.

assettocorsa_partnership_002

Vaikka AC onkin puhdas simulaattori, sitä voi silti suositella myös ajamisesta nautintoa saaville keskivertokuskeille, sillä ajoapuja voidaan tarvittaessa säätää jopa kesken kilpailun ja autovalikoimasta löytyy jokaiselle kuskille sopivia menopelejä.

Assetto Corsa_Screenshot5

Assetto Corsasta löytyy myös verkkopeli, joka on valitettavasti jäänyt toteutuksen osalta hieman keskeneräiseksi. Pelejä löytyy kyllä helposti, mutta esimerkiksi privaattilobbyt loistavat poissaolollaan ja hankalinta on saada kavereita samaan peliin esimerkiksi aikarajoitetun aika-ajon aikana, koska kutsuminen peliin on kovin hidasta ja varsinaiseen kilpailuun ei meinaa millään ehtiä tekemään hyvää aikaa, kun kilpailu alkaa jo. Lisäksi kilpailun asetuksia ei voi muuttaa, vaan kaikki ovat valmiina mm. ajoapuja, sääntöjä ja rangaistuksia myöten. Parhaimmillaan toisia ihmisiä vastaan ajaminen on sekin nautintoa, koska virheet näkyvät heti tulostaululla ja myös yksinpelimoodissa CPU-kuskit saattavat silloin tällöin tehdä virheitä. Tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin joidenkin autopelien käyttämä ”kuminauhaefekti”, jolla tasoitetaan tietokonekuskien menoa pelattavuuden parantamiseksi.

Kokonaisuutena Assetto Corsa on tämän hetken paras ja realistisin ajopeli konsoleille. Pelistä saa ilon irti kymmeniksi tunneiksi, mistä pitävät huolen viimeisen päälle viilattu realistisuus ja valtava kirjo erilaisia autoja. Vaikeustasojakin löytyy aloittelijasta eliittikuskiin asti. Aidon tunnelman luomiseksi rattiohjain, eli ratin ja penkin väliin istuminen nostaa luonnollisesti ajamisen arvoa, jolloin pelistä saa irti vieläkin enemmän sitä aitoa ajamista, jota AC puhtaimmillaan on.

assetto-corsa_screenshot10

Lajityyppi: Ajopeli
Ikäraja: 12
Julkaisuaika: 30.8.2016
Alustat: PC, PS4, Xbox One
Testattu: PS4
Kehittäjä: Kunos Simulazioni
Julkaisija: 505 Games
Pelaajamäärä: 1, netissä 1-8

Assetto Corsa_PS4

TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA
TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA