Peliarvio: Call of Duty WWII DLC – The War Machine

Arvostelussa Call of Duty WWII:n toinen ladattava lisäsisältöpaketti The War Machine, joka tuo uusia ja  mielenkiintoisia karttoja pelaajien silmien eteen. Taistelut keskittyvät Dunkirkin, Egyptin ja ”Operaatio Huskyn” alueille. Tuntemattomalla alueella sijaitseva V2-kartta on myös osa ladattavaa lisäsisältöä. Pakettiin kuuluu uusi kartta myös nazi-zombien pelimuotoon.

Dunkirk, joka tunnetaan myös ”Operaatio Dynamona” tai ”Dunkirkin ihmeenä” historian valossa, on yksi parhaista kartoista. Se tarjoaa jatkuvasti intensiivisiä lähitaistelutilanteita, mutta myös tarkka-ampujille on sijansa. Kapeahkossa kartassa asuinhuoneistot toimivat yleisimpinä kohtauspaikkoina ja satamassa oleva vene antaa suojaa vihollisen selustaan ja kylkeen koukkaaville joukoille. Dunkirk soveltuu parhaiten aktiiviselle pelityylille ja on tyylikäs myös ulkoisesti.

Egyptin kartta on bunkkereiden ja muurien muodostama sokkelo. Reittivaihtoehtoja piisaa kymmenittäin ja nopeat aseet ovat kovassa käytössä. Hiekkaiset maisemat ovat aavistuksen verran tylsän oloisia, mutta sopivat teemaan erittäin hyvin. Kulmia on niin paljon, että nopeatkaan refleksit eivät riitä pelastamaan jos vihollinen väijyy oikean kulman takana. Egyptille tyypilliset rakennukset, kuten temppelit, pyramidit ja massiivinen sfinksi luovat egyptiläistä tunnelmaa. Hieno kartta myös taktisemmalle pelille, sillä sokkelon ulkopuolella olevat alueet mahdollistavat taktisemman etenemisen. Negatiivisena puolena kuolleita kulmia on aivan liikaa ja passiivisemmat pelaajat väijyvät liikkuvampia vastustajia jatkuvasti. Kartan tullessa tutummaksi, pahimmat pullonkaulat ovat vältettävissä. Kokonaisuutena mainio alue pelattavaksi, lukuisten reittivaihtoehtojen ja aavikkomaisen pelialueen realistisena tukikohtana.

V2 on kartta, josta löytyy nimensä mukaisesti valtava V2-ohjus. Sen lähellä on punainen nappi, jota katsomalla ruutuun tulee teksti ”do not press”, älä paina. Kyseessä on pelitekijöiden eräänlainen vitsi ja hauska yksityiskohta, sillä tämän namiskan näpelöinti polttaa kaikki lähistöllä olevat pelaajat, mukaan lukien ohjuksen käynnistyksen aloittaneen pelaajan. Kartta itsessään sijaitsee teollisuusalueella ja reittejä löytyy mukavan paljon. Eri paikkojen etäisyydet ovat lyhyitä ja V2 ei ohjusta lukuun ottamatta tarjoa samanlaista sodan tuntua kuin peliltä sopisi odottaa. Toimii pienenä suupalana, mutta ei herätä tunteita. Reittejä on toki paljon, niistä pisteet kotiin.

Operaatio Husky on WAR-pelimuodon uusi kartta. WARissa vihollisen joukot etenevät ja puolustajat koettavat pysäyttää ne. Puolustusjoukkoja on rajattomasti, mutta kuollessaan ne joutuvat odottamaan päästäkseen uudelleen taistelukentälle. ”Huskyssa” parhaisiin puoliin kuuluvat operaatiot käsittävät vihollisen tiedustelutietojen varastamista ja alueiden valtaamista, mutta kolmantena oleva lentokoneiden välinen taistelu on tylsä. Riehakkaan mies-miestä-vastaan koetun taistelun jälkeen kankeissa lentokoneissa pörrääminen on liian hidastempoista. ”Kivirekien” yhteenotto taivaalla tuntuu lähinnä pakolliselta osuudelta, jonka parissa ei viihdy kauaa. Kokonaisuutena uusi WAR-kartta on oikein hyvä, jos lyhyttä lentovaihetta ei lasketa mukaan.

Yhteenvetona voi todeta uuden karttapaketin olevan oikein onnistunut. Kentät ovat monipuolisia ja niissä on tarpeeksi taistelun tuntua. Erittäin kohtuuhintainen paketti tarjoamiinsa pelitunteihin nähden. The War Machinea voi pelata kierrossa omana sarjanaan, jolloin alkuperäiset kartat eivät sekoitu mukaan. Mikäli Call of Duty WWII Online maistuu, niin tämä paketti antaa siihen kummasti lisäpotkua.
Lajityyppi: Sotapeli
Ikäraja: 18
Testialusta: PS4
Muut alustat: Xbox One, PC
Kehittäjä: Sledgehammer Games
Julkaisija: Activision
Pelaajamäärä: 1, verkossa 1-12 ja Headquarters-alueella 1-48