TONNILLA BONUKSIA

Avaa pelitili Betsafen kasinolle ja saat seuraavat huippuedut:

  • Ensimmäisen talletuksen tuplana 250€ asti + 10€ vapaapelit
  • Toiseen talletukseen 50% talletusbonuksen 250€ asti + 25 vapaapeliä
  • Kolmannen talletuksen tuplana 500€ asti + 25€ vapaapelit

Toimi näin:

  • Avaa pelitili TÄSTÄ
  • Tee talletus ja lunasta bonus
  • Nauti voitoista

Peliarvio: Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue


Square Enixin kehittämä Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue sisältää yhden uuden pelin sijaan kaksi peliä, sillä mukaan on laitettu myös vuonna 2012 julkaistu Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance päivitettynä HD-versiona. Näiden lisäksi pelilevyltä löytyy HD-lyhytelokuva Kingdom Hearts Black Cover. Suosittelemme elokuvan katsomista ennen pelaamista, sillä se antaa hyvän pohjustuksen tarinaan – etenkin, jos et ole aiemmin pelannut Kingdom Hearts -pelejä.

Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD

Peli käynnistyy animaatiolla, joka tuo mieleen ison budjetin piirroselokuvan, musiikin pauhatessa taustalla ja pelin keskeisten hahmojen seikkaillessa ”valkokankaalla”. Mukana seikkailussa esiintyy myös muutama erittäin tuttu Disney-hahmo, mutta pelaajan kannalta keskeisimmät hahmot ovat Sora ja Riku, joiden seurassa seikkailu alkaa ison meren rannalta, kun he päättävät lähteä purjehtimaan omatekoisella lautallaan.

Pelin eteneminen on aluksi todella hidasta, sillä tutorial-moodi opettaa pelaajalle kaiken olennaisen, alkaen kontrolleista, unensyöjistä, hyökkäyksistä ja hahmosi kehittämisestä. Näiden opettelu onkin suositeltavaa, sillä erilaisia liikkumis- ja taistelumekaniikoita on useita ja pelaaja pystyy myös luomaan itselleen ystävällismielisen unensyöjän taistelutoverikseen, mikä vaatii huomiota ja koulutusta. Pelkän tarinan haluaville pelaajille on olemassa helpompi vaikeustaso, mutta suosituksena normaali vaikeustaso antaa sopivasti haastetta ja sitä kautta onnistumisen tunnetta, sillä helppo taso tuntuu osittain lähes läpijuoksulta.

Pelin tarina on mielikuvituksellinen japanilaistyylisten hahmojen seikkailu eräänlaisessa unimaailmassa, jossa on tavoitteena etsiä Soran ja Rikun johdolla heidän kadonneita ystäviään. Pelin päätavoitteena on estää maailmojen vajoaminen pimeyteen, etsimällä eri maailmoista avainkoloja, joita löytyy kaikkiaan kahdeksalta eri alueelta.

Muihin vanhempiin pelisarjoihin verrattuna Kingdom Hearts muistuttaa hieman Ratchet & Clank ja Jak & Daxter -pelejä, mutta omaperäisyytensä myötä se tarjoaa viihdyttävän seikkailun, jonka parissa vierähtää helposti useampi kymmenen tuntia. Peliä voi parhaiten kuvailla niin, että se on kuin monesta palasesta koottu piirroselokuva, jossa pelaaja tekee ”juonen” osalta omat ratkaisunsa ja seikkailun lomassa näytetään useita videoleikkeitä, joissa tarina etenee.

Animaatiot ovat näyttäviä ja pelin grafiikka on silmiähivelevän värikästä ja yksityiskohtaista, mutta joidenkin mielestä videopätkiä saatetaan esittää turhan usein ja toiminnan ystävät eivät välttämättä pidä niiden yleisyydestä. Vastapainoksi on tarjolla ympäristön tutkimista, esineiden keräämistä, hahmon kehittämistä ja intensiivisiä sekä vauhdikkaita pomotaisteluita. Taistelut unensyöjiä vastaan ovatkin varsin viihdyttäviä.

Peli sisältää myös roolipelin elementtejä, sillä sekä Rikun että Soran ominaisuuksia voidaan kehittää taisteluista saatujen kokemuspisteiden avulla. Sama pätee myös mukana kulkeviin kumppaneihin, joita pystyy luomaan maailmalta kerättyjen materiaalien ansiosta. Näin Riku ja Sora pärjäävät pelin edetessä haastavimmissakin taisteluissa. Yksi pelin suola onkin molemmilla hahmoilla pelaaminen, sillä sekä Rikulla että Soralla on tietyissä tilanteissa oma tarinansa kussakin seikkailtavassa maailmassa ja joissakin taistelu- ja etenemistilanteissa hahmon vaihtaminen on suositeltavaa, sillä molemmilla on omanlaiset taitonsa.

Pelinä Kingdom Hearts on upeaa katsottavaa ja idea on todella mielikuvituksellinen, mutta aivan virheetön se ei ole. Musiikki on viihdyttävää, mutta siihen sisältyy vain muutama erilainen kappale ja ajan kanssa se alkaa tulemaan jo korvista etenkin silloin, kun joudut mahdollisesti toistamaan epäonnistuneen taistelutilanteen uudestaan. Tallennuspaikkoja on kuitenkin kiitettävästi, jos olet taitava löytämään niitä. Kamerakulma taas häiritsee pelin alusta asti, sillä kamera ”vetää” käännöksissä jatkuvasti keskelle, eikä kuvakulmaa voi hallita itsenäisesti. Onneksi tämä ei kuitenkaan pilaa taisteluita, koska meno on niissä tarpeeksi monipuolista. Erityismaininta annetaan niin sanotuille drop-tunneleille, jotka toimivat portaaleina siirryttäessä uuteen paikkaan, sillä ne ovat hienosti toteutettuja.

Kingdom Hearts 0.2 – Birth by Sleep – A Fragmentary passage

Tässä osassa peli tarjoaa tarinaa ensimmäisen Kingdom Hearts -pelin ajoilta, jossa päähenkilö Aqua toimii tarinan sankarittarena. Tarina ei ole kovin pitkä ja osaava pelaaja läpäisee sen parissa tunnissa, joten Birth by Sleep on lähinnä levyn lisätäytteenä, joka menee hyvänä välipalana Dream Drop Distancen kanssa ja siihen pätevät samat ominaisuudet kuin Dream Drop Distancen arvosteluosuuteen.

Ulkoisesti Birth by Sleep on erittäin näyttävän näköinen heti alusta lähtien, kun Disney-linna näyttäytyy uljaana taustalla ja loitsut hyvin hallitseva Aqua tarjoaa silmäkarkkia taistelusta toiseen, pelin tarjotessa tutorial-osuutena muutaman helpon vihollisaallon heti alussa. Pelistä löytyy myös pieniä yllätyksiä silloin tällöin ja myös pientä puzzlea matkan varrella, todella hyvin toteutettujen pomotaisteluiden ja seikkailun ohella. Vaikka peli onkin lyhyt, niin juonessa on selvästi ”sitä jotain” ja se pitää pelaajan otteessaan, eikä pelistä meinaa päästä irti ennen lopputekstejä, joten tätä voisi kutsua ”ärsyttävän houkuttelevaksi pieneksi peliksi”, joka loppuu aivan liian aikaisin.

Yhteenveto ja pelin kynnykset

Kingdom Heartsin ikäraja on 12 vuotta lähinnä taisteluissa käytettävien miekkojen ja aavistuksen paljastavan pukeutumisen vuoksi, mutta sitä voi suositella kaikille, jotka pitävät tasohyppelystä, japanilaistyylisestä animaatiosta sekä seikkailu- ja roolipeleistä. Pelattavaa Kingdom Heartsissa riittää kahden pelin muodossa pitkäksi aikaa ja etenkin vaikeimmalla Proud-vaikeustasolla se tarjoaa myös uudelleenpeluuarvoa. Englannin perusosaamisella pärjää melko hyvin ja tekstit etenevät tarpeeksi rauhalliseen tahtiin, mutta tarinan paremman ymmärtämisen vuoksi suosittelemme keskitasoista englannin osaamista.

Lopuksi voidaan todeta, että peliä ei välttämättä kannata ostaa täysihintaisena, mikäli Dream Drop Distance on jo ennestään tuttu, sillä Birth by Sleep ja samassa paketissa oleva noin tunnin kestävä lyhytelokuva eivät pysty ”uutuuksina” tarjoamaan riittävää katetta täysihintaiselle pelille, kun varsinainen pääpeli on jo lähes viisi vuotta vanha, vaikka se onkin HD-päivitetty. Kingdom Hearts -pelisarjan ystäville tämä peli on varma valinta ja vielä enemmän se tarjoaa niille, jotka eivät sitä ole aiemmin pelanneet.

Lajityyppi: Toimintaroolipeli
Ikäraja: 12
Julkaisuaika: 24.1.2017
Alustat: PS4
Kehittäjä: Square Enix
Julkaisija: Square Enix
Pelaajamäärä: 1

TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA
TALLETA 10€, SAAT 20€ PELIRAHAA + 10€ ILMAISKIERROKSINA