Peliarvio: South Park: The Fractured but Whole


Sanotaanpa heti kärkeen, että South Park: The Fractured but Whole on erinomainen peli. Jos tämä riittää sinulle ja olet South Park -fani, lopeta lukeminen ja kävele kauppaan ostamaan tämä peli. Jos tarvitset lisää vakuuttelua, voit jatkaa lukemista.
Jo 20 vuotta televisiossa porskuttanut aikuisille suunnattu animaatiosarja on tunnettu terävän pistävästä ja hyvin hauskasta kritiikistä lähes kaikkea mahdollista kohtaan. Mikään ei ole liian pyhää South Parkille, onhan sarjassa mm. räjäytetty Suomikin maailmankartalta. Televisiosarjan pohjalta tehdyt pelit eivät jää toiseksi sarjan huumorille, pikemminkin päinvastoin, sillä pelien K18-ikäraja mahdollistaa vieläkin härskimmän materiaalin. Ja juuri se on yksi niistä tekijöistä, joiden ansiosta South Park -pelit ovat niin kiehtovia kokonaisuuksia.

Vaikka sarjan kaksi edellistä peliä ovat olleet hyviä, kolmas versio yllättää monipuolisuudellaan ja uudella taistelumekaniikalla. Pieruhuumorilla ratsastava uutuus räjäyttää päähahmonsa megapierun tavoin maalaisjärjen takakonttiin ja petaa herkullisen asetelman tajuntaa laajentavaa kokemusta varten.
Tätä peliä on hyvin vaikea lopettaa kesken. Sitä vain aina haluaa suorittaa vielä yhden tehtävän, jonka jälkeen voisi suorittaa vielä yhden, kunnes huomaa naureskelleensa pelin vuorosanoille ja tapahtumille tunteja kerrallaan. Kokonaiskestoa epookille kertyy parikymmentä tuntia, joten rahoille saa vastinetta tässäkin mielessä.

South Park: The Fractured but Whole -pelissä kaupungin penskat ovat supersankaribuumin vallassa. Kun mukaan hämmennetään Captain America: Civil War -tyylinen supersankarien vastakkainasettelu, soppa on valmis. Tutut hahmot asettuvat toisiaan vastaan ja huumerikollisuuden sävyttämässä fantasiassa pieruilla on kerrassaan uskomattomat voimat. Niillä voi saada aikaan lähes mitä tahansa, jopa manipuloida aikaa!

Hykerryttävien hauskojen supervoimien ja erikoiskykyjen sävyttämä seikkailu etenee aluksi Cartmanin antamista pikkutehtävistä yhä suurempiin kokonaisuuksiin. Sokeiden pedofiilipappien ja ärsyttävien punaniskojen kanssa tappeleminen on vasta alkusoittoa. Valmistaudu elämäsi seikkailuun, pieru- ja kakkahuumorin sävyttämänä tietenkin.

Pelaamasi hahmo on naapurustoon vastikään muuttanut uusi poika, joka ei tietenkään puhu eikä pukahda sanaakaan. Tuttuun tapaan juuri tästä puhumattomuudesta ja kysymyksiin vastaamattomuudesta saadaan aikaan loistavaa huumoria. Samoin tuttuun tyyliin myös erilaisia esineitä ja apuja kerätään kaupunkilaisten sekä ystävien kaapeista ja vessoista. Ja tosiaan, pöntölläkin saa ja pitääkin edelleen käydä töräyttelemässä.

Tällä kertaa pelissä rakennetaan hahmoa 12 erilaisesta hahmoluokasta, joiden taitoja voi parantaa löydettävien esineiden avulla. Jokaisella hahmolla on oma supervoimansa, jonka tehoa voi pelin aikana kehittää.
Taistelusysteemi on päivitetty ruudukkomaiseksi, jossa hahmoja liikutellaan omalla vuorollaan ruutu kerrallaan. Uusi systeemi on hyvin taktinen ja avaa mahdollisuuksia pärjäämiseen vahvojakin vihollisia vastaan. Aluksi vuorosysteemin käyttäminen tuntuu hieman oudolta ja sekavalta, mutta kun sen mekanismin ymmärtää, erilaisten mahdollisuuksien hyödyntäminen tulee helpommaksi. Jättiläismäinen pieru on taisteluissa erittäin hauska erikoisvoima, ja saa vihollisen heittämään laattaa tämän tästä.

Graafisesti fantastisen upeassa pelissä on omat pienet buginsa ja takkuilunsa, mutta ne eivät haittaa menoa. Toinen kritiikin aihekaan, eli pakosti palaaminen yhä uudelleen samoihin paikkoihin uusia tehtäviä varten, ei myöskään häiritse sen suuremmin, sillä pelin tarina on niin mukaansatempaava ja taistelut niin hauskoja, että tämän pienen ”pakkopullan” antaa helposti anteeksi.
Vaikka et olisi South Park -televisiosarjan ystävä, mutta pidät animaatioista ja härskistä huumorista, South Park: The Fractured but Whole on todellakin kokeilemisen arvoinen peli. Jos taas närkästyt herkästi kiroilusta ja kaikenlaisesta härskeilystä sekä alapäähuumorista, pysyttele kaukana South Parkista ja sen rääväsuisista kakaroista. Normaalilla ja varsinkin tummasävytteisellä huumorilla varustetuille täysi-ikäisille tätä peliä voi sen sijaan suositella pierunhajuisen lämpimästi!

Lajityyppi: Roolipeli
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 17.10.2017
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Testialusta: PS4
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1

Jyväskylään napsahti huikea 12 000 euron potti: Katso video voitosta täältä…

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!