Ubisoftin Watch_Dogs 2:ssa pelaaja astuu toistamiseen mestarihakkerin saappaisiin, tällä kertaa San Franciscon kaupungissa. Pelissä seikkaillaan avoimessa maailmassa, jossa hakkerointitaitoja hyödyntäen suoritetaan erilaisia tehtäviä manipuloimalla elektronisia laitteita ja hyödyntäen pelaajan hiiviskely- ja parkour-taitoja.

Toiminnan ystäville peli tarjoaa tulitaistelujen lisäksi myös hurjia autokaahailuja ja päätarinan yhteyteen on upotettu kiitettävä määrä erilaisia minipelejä sekä sivutehtäviä. Pelin pääpaino on mielenkiintoisessa tarinapelissä, mutta vapaan maailman vaelteluun voi yhdistää myös onlinepuolen, jossa muita ihmispelaajia voi haastaa kilpailullisiin tehtäviin tai tehdä heidän kanssaan myös yhteistyötä.

Ensimmäisen Watch_Dogsin ilmestyttyä vuonna 2014 peli oli saanut ennakko-odotuksissa niin valtavat mittasuhteet, että siitä odotettiin eeppistä kokemusta – ja vaikka kyseessä olikin varsin mainio peli, monelle odotukset olivat liian korkealla ja heille lopputulos jäi odotettua vaisummaksi. Jatko-osa on kasvanut korkoa ja parantanut monia pelin osa-alueita, pääasian pysyessä kuitenkin ennallaan. Tällä kertaa pelaajan ohjaamana päähenkilönä on Marcus Holloway, joka saa ensimmäisen tehtävän suorittamisen jälkeen avukseen kokonaisen DedSec-nimisen hakkerijoukon. Tämä pelaajan pääsylippuna isompiin piireihin.

Watch_Dogs 2:ssa on mukavasti toimintaa myös vapaan seikkailun ystäville, jolloin suurinta hupia tarjoaa muun muassa kolareiden aiheuttaminen liikennevaloja vaihtamalla, kaasuräjähdysten tekeminen ja ihmisten puhelimien urkkiminen. Samalla voi myös lihottaa lompakkoaan hakkerointia hyödyntäen. Erityisen hyödyllinen taito on käyttää niin sanottua hakkerinäkymää, jolla on helppo huomata kaikki hakkeroitavat kohteet – etenkin tehtävien aikana tästä on kovasti hyötyä. Maineen kasvamisen myötä DedSec-ryhmään kuuluva Marcus saa käyttöönsä myös kykypisteitä, jotka helpottavat ryhmän lopullisra tavoitetta, Blume-yhtiön ylläpitämän ctOS:n 2.0:n kaatamista.

Tehtävien suunnittelu on tehty todella älykkäästi jakamalla tehtävät moneen eri osaan. Pelaajalla on myös monta tapaa päästä eteenpäin. Pääpaino on tietenkin hakkeroinnilla, mutta toisinaan myös kauko-ohjattavasta autosta on hyötyä ja aseistustakin tarvitaan. Ystävällisempi tapa lähestyä vastustajia on tainnutuspistooli, mutta kaikkein parhaiten pärjää hyödyntämällä hakkeroitavia kohteita ja ympäristöä etenemiseen. Mikäli ryntäät suin päin keskelle toimintaa, tiesi vie varsin nopeasti hautaan. Toisaalta peli ei rankaise mitenkään, jos päätät ampua kaikki ja suorittaa tehtävän kaikessa rauhassa. Pääpaino on kuitenkin hiippailussa ja vastus muuttuu varsin tehokkaaksi jo toiseksi helpoimmalla tasolla pelattaessa.

Pelin musiikkimaailmasta on pakko jakaa suuret kehut. Tarjolla on kymmeniä artisteja eri vuosikymmeniltä ja musiikki tuntuu sopivan erinomaisesti etenkin vauhdikkaisiin pakotehtäviin, kun kaiuttimista raikaa esimerkiksi Duran Duranin, Megadethin, Prodigyn tai Judas Priestin musiikkia. Muu äänimaailma on hyvin toteutettu, mutta musiikki kolahtaa paremmin ja pää kääntyy kaupungilla palloillessa helposti, kun hieno avoauto sattuu ajamaan ohi radio pauhaten.

Kokonaisuutena Watch_Dogs 2 on oikein onnistunut peli, joka on osannut hyödyntää pelin ykkösosan parhaita puolia ja tuonut siihen uusia elementtejä mukaan, kuten isomman hakkeriporukan yhteistyön ja laajemman maailman. Parhaiten on onnistuttu etenkin tehtäväpuolella ja kasvattamalla niiden monisäikeisyydettä, jolloin ne eivät muutu tylsiksi – vaikka hieman toistavatkin itseään pelin myöhemmässä vaiheessa. Maukkaan sisällön ohella grafiikka on tyylikästä ja teknisesti Watch_Dogs 2 on huippuunsa hiottu. Myös kontrollit ovat tuttuja ja helposti omaksuttavia esim. GTA-peleistä. Realistinen maailmankuva on lisäksi jopa huvittavan samanlaista nykymaailmaan verraten, kun ihmiset kävelevät kaupungilla ”sosiaalisen median orjina” puhelimet kourissaan. Tarinan ohella näkee jopa eräänlaisia piilovertauksia aitoihin julkisuuden henkilöihin.

Tätä peliä on helppo suositella kaikille vapaan ja laajan pelimaailman toimintaa arvostaville, jotka pitävät myös älyllisestä puolesta raa’an toiminnan ohella. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelin K-18-leima ei ole tyhjästä nyhjäisty ja roisimmastakin aikuiseen makuun sopivasta menosta pitäville löytyy kyllä tapahtumia. Tässä pelissä on hyvä osata englantia kohtalaisen hyvin, sillä muuten osa pelin sisällöstä menee hukkaan, paikoin hyvästä huumorista puhumattakaan.

Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 15.11.2016
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, Xbox One, Pc
Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1 (2 netissä)