Videopeliteollisuudella menee hyvin. Uusien pelikonsolien julkistamisen myötä yhä useammasta kodista löytyy jonkinlainen pelilaite, joko pelikonsolin, käsikonsolin tai puhelimen muodossa. Unohtaa ei kuitenkaan tule sitä kaikkein suosituinta videopelialustaa, eli PC-tietokonetta. Vaikka pelikonsolien puolella puhutaan selvästä kasvusta, on tietokoneella pelaaminen kasvanut samalla vielä suurempiin lukuihin. Tästä kertovat muun muassa alan asiantuntijoiden julkaisemat luvut.
Tutkimusyhtiö DFC Intelligencen ennusteen mukaan vuoden 2014 maailmanlaajuinen PC-pelaamisen kokonaismyynti nousisi 18 miljardista peräti 20,5 miljardiin euroon. Tämä 20 miljardin euron bisnes onkin yli kaksinkertainen vallitsevaan pelikonsoliteollisuuteen nähden. Erot pelaajamäärissä sekä peleihin, pelilaitteisiin ja niiden oheislaitteisiin käytettävissä rahamäärissä ovat valtavat. PC-pelaamisen suosion määrä johtuukin niin sanottujen satunnaispelaajien ohella aktiivisista peliharrastajista, jotka ovat valmiita käyttämään rahaa ja aikaa pelaamiseen huomattavan isoja määriä. Omaa merkittävää rooliaan PC-pelaamisessa näyttelee tietenkin teknologian kehitys, joka on myös selkeä vaikutin tietokoneella pelaamisen suosiossa.
PC_Gaming
Pelaamiseen suunnitellut tietokoneet lisälaitteineen tarjoavat valtaisan tehomäärän pelikonsoleihin nähden. Lisäksi ne soveltuvat monenlaiseen muuhun käyttöön itse pelaamisen ohella. Laadukkaista komponenteista koottujen laitteiden suorittimien, näytönohjainten, keskusmuistien ja tallennuskapasiteetin voimalla voidaan nauttia sekä äärimmäisen laadukkaasta 4K-ultrateräväpiirtoisesta peligrafiikasta että katsella elokuvia, tehdä tehoa vaativaa kuvankäsittelyä ja muokata raskaita videotiedostoja. Etenkin silmiä hivelevä 4K-grafiikka vaatii niin elokuvilta kuin peleiltä sellaista tehoa, jota nykypäivän pelikonsoleista ei yksinkertaisesti vielä löydy.
Tietokonepelaamisessa keskeistä roolia näyttelevät myös tietokoneiden hallintalaitteet eli yleisimmin hiiri ja näppäimistö. Vaikka satunnaisempi pelaaminen sujuu käytännössä minkälaisella hiirellä ja näppäimistöllä tahansa, niin hallittavuudessa laatuun panostaminen kannattaa. Tämä tarkoittaa niin taustavalaistuja ja nopeaan toimintaan tehtyjä mekaanisia näppäimistöjä kuin myös erikoismuotoiltuja hiiriä, joiden ominaisuudet ovat selvästi suunniteltu vaativaan pelikäyttöön. Esimerkiksi ohjelmoitavat painikkeet näppäimistöissä ja hiirissä sekä säädettävä hiiren tarkkuus ovat tärkeitä ominaisuuksia kilpailuhenkisissä moninpeleissä. Myös laadukkaat pelikuulokkeet tulevat usein tarpeen moninpeleissä, joissa kuulokkeiden mikrofoni ja tilaäänien erottuminen merkitsevät eroa voiton ja tappion välillä.
thecrew
Tämän syksyn pelivalikoimasta löytyy oivallisia esimerkkejä erilaisista PC-pelityypeistä, joissa kaikissa yhdistyy sosiaalinen moninpelaaminen. Täysin uutena pelinä massiivisen moninpelin ominaisuudet ajopeleihin tuo The Crew. Tiimipohjaiseen ajamiseen perinteisen yksin ajamisen ohella erikoistunut The Crew hyödyntää tehokkaan PC-tietokoneen ominaisuuksia tuoden pelaajien näytöille upeita maisemia ja autoja korkealla näytön tarkkuudella ja nopealla ruudunpäivityksellä. Tiimivetoisessa ajopelissä on myös kuulokemikrofoni ja rattiohjain kuin kotonaan.
Toimintapitoisempaa menoa on luvassa Assassin’s Creed Unity ja Far Cry 4 -peleissä, jotka tarjoilevat moninpelaamisen puolella niin perinteistä pelaaja vastaan pelaaja -taistelua, kuin myös yhteistyössä suoritettavia pelimuotoja. Niin Assassin’s Creed Unityn kiipeilyn ja lähitaisteluun painottuva toiminta kuin Far Cry 4:n ensimmäisen persoonan räiskintävetoisuus hyötyvät tarkasta näppäin- ja hiiriohjauksesta. Pelikuulokkeiden arvo taas korostuu eri moninpelitiloissa.
assassins-creed-unity
Tehokas pelikäyttöön suunniteltu tietokone tarjoaakin aktiiviselle pelaajalle vastinetta rahoille olipa pelityyppi sitten mikä tahansa ja pelasi pelejä yksin tai verkossa muiden kanssa. Lisäksi PC-pelit tarjoavat usein pelikonsoleille tehtyjä pelejä syvällisemmän ja erityisesti visuaalisemman kokemuksen. PC-peleissä myös verkkopelaaminen yhdessä muiden kanssa on yleensä tärkeämmässä asemassa kuin konsolipeleissä. Näin se on sosiaalisempaa toimintaa ja saattaa johtaa pelaajansa jopa elektronisen urheilun (eSports) pariin.