Elokuva-arvio: A Cure For Wellness

Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan kolme ensimmäistä osaa ohjannut Gore Verbinski teki kunnianhimoisen psykologisen kauhutrillerin A Cure For Wellness, joka tuo väkisin mieleen seitsemän vuoden takaisen Martin Scorsesen Suljettu saari -elokuvan.

Nuori ja kunnianhimoinen yritysjohtaja (Dane DeHaan) lähetetään firman hallituksen toimesta idylliseen ja kaukana sijaitsevaan mysteeriseen kuntouttamiskeskukseen Sveitsiin. Miehen tehtävänä on hakea firman lomaileva toimitusjohtaja takaisin New Yorkiin selvittämään sotkuja.

Pian kuitenkin nuorelle uraohjukselle selviää, että ihmeitä tekevät hoidot eivät olekaan aivan sitä miltä ne aluksi näyttävät. Kun hän alkaa purkaa hoidon salaisuuden vyyhtiä, hänen mielenterveytensä joutuu koetuksella, kun hänelle diagnosoidaan sama merkillinen sairaus kuin muille hoitolan asiakkaille.

Gore Verbinski luo elokuvaansa piinaavan tunnelman ja pitää sitä taidokkaasti yllä. Katsoja kokoajan odottaa, että kohta tapahtuu jotain järisyttävää. Kuitenkaan loppujenlopuksi mitään ei tapahdu pitkään aikaan. Sen ja yliluonnollisen loppuratkaisun takia lopputekstien rullatessa katsojalle jää käteen tyhjä arpa. Lisäksi lähes kaksi ja puolituntinen elokuva kärsii ylipitkästä kestosta.

Ensi-ilta: 17.02.2017
Ikäraja: 16
Pituus: 147 min.
Ohjaus: Gore Verbinski
Näyttelijät: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth, Celia Imrie, Harry Groener, Lisa Barnes
Kuvat: Twentieth Century Fox Film Corporation

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!