Elokuva-arvio: Fifty Shades Darker

Kaksi vuotta sitten ilmestynyt kohuelokuva Fifty Shades Grey saa odotetun jatko-osan, joka on nimeltään Fifty Shades Darker. Yli 150 miljoonaa kappaletta myyneen E. L. Jamesin kirjasarjan viimeinen osa puolestaan saadaan valkokankaalle vuoden päästä.
Sadomasokismia harrastaneesta Christian Greysta eronnut Anastasia Steele on valmistunut opinnoistaan ja saanut unelmiensa työpaikan kirjakustantamosta, jossa hän työskentelee kustannustoimittajan assistenttina. Elokuvan alussa Anastasian ja hänen esimiehensä välille vaikuttaa syntyvän orastavaa romanttista kipinää, mutta pian Christian palaa kuvioihin.

Sen kummemmin katsojalle selittämättä Anastasia palaa yhteen ökyrikkaan Christianin kanssa ja alaiseensa silmänsä iskenyt kustannustoimittaja katkeroituu. Lisäksi Anastasian ja Christianin rakentaessa suhdettaan uudelleen, miehen menneisyydestä tutut salaperäiset hahmot tulevat esiin aikeinaan tuhota pariskunnan yhteisen tulevaisuuden.

Jamie Dornan ja Dakota Johnson palaavat rooleihinsa Christianina ja Anastasiana. Uutena hahmona nähdään Kim Basinger, joka esittää Greyn liikekumppania ja entistä rakastajaa. Ohjaajan pallille on Sam Taylor-Johnsonin tilalle tullut kokenut James Foley (Fear, House of Cards).
Fifty Shades Darker jatkaa ensimmäisestä elokuvasta tutulla linjalla. Pääasiassa se on aika perinteistä Hollywoodin parisuhdedraamaa, jota on maustettu sadomasokismilla. Aikaisemman elokuvan tapaan seksikohtaukset ovat yllättävän kesyjä ja niitä on melko vähän.

Lopputulos on tälläkin kertaa viihdyttävä kokonaisuus, mutta ohjaajan vaihdos on tehnyt elokuvasarjalle hyvää. Foley on saanut lähdemateriaalista paljon enemmän irti ja luonut eroottiseen parisuhdedraamaan myös trillerimäisiä piirteitä. Päähenkilöissä on nähtävissä kehitystä ja muutosta. Lisäksi pääparin suhdetta uhkaavat ulkopuoliset tahot rakentavat elokuvaan sopivaa lisäjännitettä.

Ensi-ilta: 10.02.2017
Ikäraja: 16
Pituus: 118 min.
Ohjaus: James Foley
Näyttelijät: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford ja Max Martini sekä Kim Basinger, Hugh Dancy, Bella Heathcote ja Eric Johnson.
Kuvat: Universal Pictures

Jyväskylään napsahti huikea 12 000 euron potti: Katso video voitosta täältä…

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!