Elokuva-arvio: Jacques – elämä merellä

Punaisesta piposta ja palkituista dokumenttielokuvista tunnettu legendaarinen Jacques Cousteau saa viimein oman elämäkertaelokuvan. Luonnollisesti elokuvan tärkeänä elementtinä on upeat kuvat merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Elokuvan alussa Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua. Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen.

Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä. Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Pääpiirtein hyvin toteutetun elokuvan ongelmana on hajanainen näkökulma. Vaikuttaa siltä, että elokuvan tekijät eivät ole osanneet päättää, että kerrotaanko tarina itsensä Jacques Cousteaun, hänen alkoholismiin taipuvaisen vaimonsa, vai heidän luonnonsuojelusta kiinnostuvan poikansa näkökulmasta. Sen takia innostusta vedenalaiseen maailmaan kuvataan vähän kaikkien keskeisten henkilöhahmojen kannalta, mutta ei kunnolla kenenkään.

Ensi-ilta: 07.04.2017
Ikäraja: 7
Pituus: 123 min.
Ohjaus: Jérôme Salle
Käsikirjoitus: Jacques-Yves Cousteau, Jean-Michel Cousteau, Albert Falco, Franck Machu, Brad Matsen, Jérôme Salle, Jérôme Salle, Jérôme Salle, Laurent Turner
Näyttelijät: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou

Jyväskylään napsahti huikea 12 000 euron potti: Katso video voitosta täältä…

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!