Elokuva-arvio: Saattokeikka

Vanha ja kiukkuinen Veikko tapaa sattumalta rappukäytävässä 17-vuotiaan Kamalin, joka on Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Veikko haluaa juhannukseksi mökille, Kamal isänsä luokse Nairobiin. Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvin autokyydistä mökille.
Veikon yllättävä tarjous antaa Kamalille mahdollisuuden toteuttaa unelmansa. Matkan alussa toisiaan kyräilevät Kamal ja Veikko tutustuvat vähitellen ja huomaavat yllättäviä yhtäläisyyksiä toisissaan.

Matkan aikana Kamal päätyy selvittämään Veikon ja hänen poikansa välirikkoa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan myös omaa perhettään ja päättämään, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.
Konkarinäyttelijä Heikki Nousiainen tekee jälleen eronomaisen roolin, mutta valitettavasti se jää kliseisen elokuvan ainoaksi valopilkuksi. Saattokeikka on lähtökohdiltaan lupaava ajankohtainen draamakomedia, mutta toteutus ontuu pahasti. Ainoastaan 78 minuuttinen elokuva onnistuu tylsistyttämään katsojan lukuisia kertoja.

Ensi-ilta: 10.03.2017
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 78 min.
Ohjaus: Samuli Valkama
Käsikirjoitus: Khadar Ahmed, Samuli Valkama
Näyttelijät: Heikki Nousiainen, Noah Kin, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola
Kuva: Solar Films

Jyväskylään napsahti huikea 12 000 euron potti: Katso video voitosta täältä…

Saatat myös tykätä
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!
Uutuus: Jokaisesta voitosta ja tappiosta rahaa takaisin!