Aste julkaisee uuden singlen perjantaina

Crimepopin kuningas Aste julkaisee uuden singlensä Only One perjantaina 4.4.2014. Kappaleen tuotannosta vastaa jälleen MGI eli Henri Lanz, joka palkittiin Emma Gaalassa Vuoden tuottajana. MGI on yksi uuden sukupolven menestyneimmistä suomalaistuottajista.
– Kappale kertoo vuosisadan rakkaustarinasta, joka kuitenkin tuhoutuu pirstaleiksi ajan mukana, Aste toteaa lyhyesti.
– Mun biiseissä mä hyppään usein kertojan kenkiin. Ammennan tottakai omasta elämästäni asioita, mutta se ei tarkoita että jokainen sana Aste kappaleissa on suoraan Jani Sutelaisen elämästä, Aste sanoo salamyhkäisenä.
Herran viime julkaisusta on kulunut jo tovi, sillä edelinen single Spaceman valtasi radioaallot jo viime kesänä.
– Tällä hetkellä markkinat ovat niin singlepainoitteiset. Ihmisiä kiinnostaa sinkut jopa enemmän kuin itse albumi. Ja kun Spacemanista tuli hitti, en nähnyt järkeväksi aikaisemmin julkaista seuraavaa singleä.
Kappaleessa vierailee kertosäkeessä laulaja St. Patrick, joka ainakin suurelle yleisölle on varmasti melko tuntematon nimi.
– Mulla oli tuottajani MGI:n kanssa visio tän biisin kertosäkeestä, mut vasta kun St. Patrick lähetti laulamansa demon takaisin meille, tiedettiin että kappale löysi siitä puuttuvan palasen, Aste kertoo innoissaan.
MRJS!– sinkulla vieraili Sini Sabotage, Pumppaa– kappaleessa Sanni ja Spacemanissa Kasmir. Heistä jokainen on sittemmin kirjoittanut levy-diilin joten saa nähä josko myös St.Patrickista kuullaan myöhemmin vielä enemmän. Olisihan se luonnollinen jatkumo, artisti nauraa.
Kappaleen piakkoin julkaistavan videon on kuvannut paljon ulkomaillakin työskennellyt Ville Juurikkala.
– Ville oli mulle uusi tuttavuus A&R-ihmiseni Mikko Tukiaisen kautta. Ville on valokuvauksen konkari, joka on työskennellyt isojen maailman tähtien kanssa. Kun me oltiin ottamassa uusia promokuvia, hän näytti mulle pari tekemäänsä videoo. Ne nähtyäni aika nopeesti sovittiin että hän tekee myös Only One– kappaleen musiikkivideon, Aste kertoo.
Asteen ensimmäinen virallinen debyyttilevy Surullisiilaului julkaistiin vuonna 2009. Siltä lohkaistu single Poikkeus sääntöön valittiin The Voice- radiokanavan toimesta kyseisen kesän Suomen viralliseksi kesähitiksi. Elokuussa 2010 julkaistun Nuorallatanssija -albumin singlestä Normipäivä tuli siitäkin hitti, jonka videota on katsottu pitkälti yli kaksi miljoonaa kertaa.
Aste oli saman vuoden syksyllä mukana Nelosen Kuorosota-ohjelmassa ja hänen johtama kuoro sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Herra vieraili myös MTV:n saippuasarjan Salatut elämät muutamassa jaksossa. Lokakuussa 2012 julkaistun kolmannen levyn Sirkus palaa sinkkulohkaisut olivat MRJS!, Pumppaa ja Shotti. Viime kesänä vuonna 2013 julkaistiin vielä Spotifyssä yli 2 miljoonaa striimiä kerännyt hitti Spaceman.
Tulevat keikat:
04.04. Pe, Lahti, 8-Sali (s)
12.04. La, Espoo, Westy Bar & Grill
18.04. Pe, Mänttä, Morgan Kane
19.04. La, Kuopio, Albatrossi
26.04. La, Kankaanpää, Club Villi
27.04. Su, Ylöjärvi, Mopoautoexpo
30.04. Ke, Yksityistilaisuus
30.04. Ke, Vaasa, Fontana
09.05. Pe, NRJ DJ SM-finaali, Tallink
10.05. La, Ähtäri, B52
31.05. La, Hartola, Krouvin Lava
06.06. Pe, Turku, Moision Olkkari
07.06. La, Äänekoski, Ravintola Voodoo
14.06. La, Hämeenkyrö, Venttiili

Saatat myös tykätä
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta