Miten valitsen esteettisen hoidon hammaslääkärin?

Esteettisestä hammashoidosta on tullut yhä suositumpaa ja sen ymmärtää; kukapa ei haluaisi hohtavan raikasta hymyä? Mutta kuka näitä hoitoja toteuttaa ja onko hän varmasti pätevä tehtävässään?
Tässä neuvoja esteettisen hammashoidon prosessiin ja oikean hammaslääkärin valintaan.
Käytä aikaa ja harkitse
Esteettinen hammashoito ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat harvoin kiireellisiä. Kysele ja harkitse vaihtoehtoja. Päätöstä toimenpiteeseen ryhtymisestä ei välttämättä kannata tehdä ensimmäisellä käynnillä. Varmista, että ymmärrät kaikki toimenpiteeseen liittyvät seikat.
Valitse asiantunteva hammaslääkäri
Esteettistä hammashoitoa ei tarjoa hammaslääkäriketju tai vastaanotto, vaan nimenomaisesti hammaslääkäri. Ota selvää kuka vastaanotolla on tosiasiallisesti perehtynyt esteettiseen hammashoitoon ja saanut siinä jatkokoulutusta.
Esteettisen hammashoidon jatkokoulutus
Onnistuneet esteettisen hammashoidon toimenpiteet vaativat teknistä, hammasteknistä, taiteellista ja materiaaleihin liittyvää jatkokoulutusta. Suomessa tätä koulutusta ei juurikaan järjestetä. Korkeatasoisinta ja järjestelmällisintä jatkokoulutusta antavat muutamat alan eurooppalaiset ja amerikkalaiset järjestöt. Kysy hammaslääkäriltä tietoa hänen esteettisen hammashoitoon liittyvästä jatkokoulutuksesta. Esimerkiksi hyvinkääläinen Studiodent-hammaslääkäri Sami Savolainen on jatkokouluttautunut kattavasti esteettiseen hammashoitoon ja tekee yhteistyötä USA:n arvostetuimpiin esteettisen hammashoidon hammaslääkäreihin kuuluvan Dr. Bill Dorfmanin (kuvassa oikealla) kanssa.
Pyydä kuvia
Pyydä että hammaslääkäri näyttää kuvia esimerkiksi tekemistään hammaslaminaateista. Ennen kaikkea kysy onko hammaslääkärillä näyttää tapauksia, jotka ovat omaa tilannettasi vastaavia. Kokeneella esteettisen hammashoidon hammaslääkärillä on näyttää kymmeniä ellei satoja kuvia vuosien varrella tehdyistä toimenpiteistä. Kuvia katsomalla saat nopeasti käsityksen työn laadusta. Älä katso pelkästään hampaita, vaan myös ikeniä ja kasvoja kokonaisuudessaan
Odotettava lopputulos?
Etsi hammaslääkäri, joka on tarkka arvioissaan. Tärkeää on myös, että hammaslääkärillä on selkeä visio lopputuloksesta ja että hän perustelee ymmärrettävästi toimenpiteet. Näin voit olla varsin varma, että myös toimenpiteet tehdään samalla huolellisuudella.
Kyseessä on prosessi, ei toimenpide
Esteettinen hammashoito on prosessi, ei yksittäinen toimenpide. Pyri löytämään hammaslääkäri, joka on valmis esittelemään kaikki vaihtoehdot ongelmasi korjaamiseksi ja jonka kanssa on helppo keskustella eri vaihtoehdoista. On erityisen tärkeää, että hammaslääkäri ymmärtää ongelmasi ja toiveesi.
[button1 url=http://www.studiodent.fi/hymy-konsultaatio]ILMAINEN HAMPAIDEN HOITOKONSULTAATIO[/button1]
 
Alla olevassa videossa Miss Suomi 2013 Lotta Hintsa käy hampaiden valkaisussa.

 
 

Jyväskylään napsahti huikea 12 000 euron potti: Katso video voitosta täältä…

Saatat myös tykätä
Nappaa itsellesi jopa 55 ilmaiskierrosta!
Nappaa itsellesi jopa 55 ilmaiskierrosta!