Näin vakavia seurauksia sydämen särkymisellä voi olla terveydelle

Suurin osa ihmisistä kärsii särkyneestä sydämestä elämänsä aikana. Pahimmillaan sydänsuru voi tuntua siltä, kuin sydän todella repeäisi rinnasta. Nyt on käynyt ilmi, että särkynyt sydän voi oikeasti olla vaaraksi sydämelle.
Särkyneen sydämen syndrooma eli takotsubon kardiomyopatia on seurausta traumaattisesta kokemuksesta, ja se heikentää sydänlihasta. Tutkijoiden mukaan vaikutukset voivat olla pysyviä, samaan tapaa kuin sydänkohtauksessa.
Särkyneen sydämen syndroomasta kärsivien sydämeen saattaa tulla korjaamattomia vaurioita, jotka vähentävät kudoksen elastisuutta. Siitä johtuen sydänlihas ei supistu kunnolla jokaisella sydämenlyönnillä. Syndrooma voi myös iskeä ihmiseen, joka on ollut aiemmin täysin terve.
– Luulimme ennen, että tämän hengenvaarallisen tilan vaikutukset ovat väliaikaisia, mutta nyt näemme, että ne voivat vaikuttaa ihmiseen hänen loppuelämänsä ajan. Tämä uusi tutkimus osiottaa, että syndroomalla on pitkäaikaisia vaikutuksia sydämen terveyteen, ja ehdotamme, että näitä potilaita olisi hoidettava samalla tavalla kuin niitä, joilla on sydänpysähdyksen riski, totesi tutkija Jeremy Pearson.
Lähde: Metro UK

Saatat myös tykätä
Kommentit
Lataa...