Jokerit nousi kahden maalin takaa seitsemänteen perättäiseen voittoon, kun HK Vitjaz kaatui Helsingissä maalein 5-2.

Ottelun sankari oli kauden toisen hattutemppunsa laukonut Jokereiden superlupaus, 18-vuotias Eeli Tolvanen, joka nousi samalla joukkueensa tehokkaimmaksi pelaajaksi 12 tehopisteellään.
Jokereiden ottelu sai karmean alun, kun Aleksander Nikulin laukoi Vitjazin 1–0-johtoon jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Jokerit oli avauserässä hieman normaalia uneliaampi, ja Maksim Afinogenov luritti jokerivahti Ryan Zapolskin taakse jo 0-2-lukemat ennen ensimmäistä erätauoka.
Erätauolla Jokerit heräsi otteluun ja onnistui tasoittamaan ottelun toisessa erässä. Ensin Eeli Tolvasen terävä rannelaukaus kavensi lukemat, ja aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla John Norman tasoitti puntit henkisesti tärkeällä maalilla.
Kolmannessa erässä Jokerit käänsi ottelun, kun Tolvasen terävät rannelaukaukset upposivat kahdesti Vitjaz-vahti Mikhail Birjukovin selän taakse. Loppulukemat suti Tommi Huhtala, jolle maali oli kauden ensimmäinen.
– Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin, että täytyy muuttaa peliä. Pidettiin seuraavat erät vastustaja hyvin otteessa ja pyörittiin hyökkäysalueella. Kolmannessa saatiin tarvittavat maalit, kaikkinensa meidän peli. Ketjuna tehtiin kolme maalia, ja ylipäätään laitettiin hyvällä prosentilla sisään, Tolvanen sanoi median piirittämänä.
Tolvanen nousi hattutempullaan Jokereiden sisäisen pistepörssin ykköspaikalle ja on nyt tehnyt nyt yhteensä seitsemän maalia ja 12 tehopistettä. Kauden avausottelun hattutempun jälkeen Jokereista ahkerimmin laukova Tolvanen on onnistunut vain kertaalleen ennen toista hattutemppuaan. Maanantainakin Tolvanen pyssytti peräti yhdeksän kutia kohti Vitjaz-maalia.
– Tuntuu, että kun se ensimmäinen maali menee sisään, niin sitten ne seuraavat tulevat helpommin, Tolvanen hymyili.
Voitto oli Jokereille jo seitsemäs perättäinen. Tällä tuloksella Jokerit sivuaa KHL-voittoennätystään avauskaudelta 2014-15. Jokerit pelaa seuraavan kerran perjantaina 29. syyskuuta, kun vieraaksi saapuu ex-jokeri Ville Lajusen edustama Moskovan Spartak.
– Joukkueessa on valtavasti nälkää viime kaudesta, joka oli vähän ailahteleva. Kaikki haluavat menestyä, Tolvanen pohdiskeli joukkueen pitkää voittoputkea.