Liigan alku täynnä yllätyksiä – 17 pelistä peräti 10 venynyt jatkoajalle

Jääkiekkoliigan alku on tarjoillut piristäviä – ja monelle suosikkien puolesta vetoa lyöneelle ikäviä – yllätyksiä. Sarjakärjessä on SaiPa, ja hiuksia nostattavin tulos nähtiin keskiviikkona, kun ennen eilistä peräti 13 peräkkäistä Liiga-peliä hävinnyt KooKoo hurjisteli Tapparan nurin 8-3.
KooKoo on muutenkin tarjoillut hurlumhei-kiekkoa: 3 pelissä maaliero 16-16! Ennen kauden alkua vedonlyöntiyhtiö NordicBet ennusteli Liigan ensimmäisiä potkuja häntäpäähän povattujen kouvolalaisten pääkäskijälle Tuomas Tuokkolalle, mutta yksistään Tappara-murskajaiset vakauttavat kummasti Tuokkolan pallia.
Ja tuskinpa myöskään Jukka Rautakorven asema on kovin herkästi vaakalaudalla, joskin pelaajalähtöiseen johtamiseen tamperelaisjoukkuetta luotsannut Rautakorpi ottanee tuoreesta tappiosta viisastuneena jatkossa isompaa roolia penkin takana.
KooKoon Malte Strömwall ja Miikka Pitkänen ovat kaahanneet kolmen pelin jälkeen pistepörssin keulille kuudella tehopisteellä. Heitä tuskin kukaan veikkaili runkosarjan pistepörssin voittajaksi, mutta HIFK:n Iikka Kangasniemeä kylläkin. Pelicansista tullut Kangasniemi on hänkin ollut vakuuttavassa vireessä tehoilla 3+3 – Kangasniemen pörssivoittokerroin oli ennen kauden alkua kuudenneksi pienin (13).
Hieman Kangasniemeä suuremman kertoimen (16) sai ennen kauden alkua TPS:n Kaapo Kakko. 17-vuotias superlupaus ja U18-maailmanmestari on tehoillut kolmessa pelissä kolme pistettä. Suurimmat pistepörssisuosikit, Kärppien Ville Leskinen ja Mika Pyörälä, ovat kuitanneet kahdessa pelissä vasta syöttöpisteen mieheen.
Kauden toistaiseksi isoin tilastoerikoisuus on pelien tasaisuus: 17 pelatusta ottelusta peräti 10 on ratkennut vasta jatkoajalla, ja jokainen joukkue on pelannut yli 60 minuuttia jo ainakin kerran! Pitkiin peleihin on erikoistunut etenkin HIFK: 3 voittoa, kaikki varsinaisen peliajan jälkeen.
Liiga jatkuu torstaina otteluilla HIFK-HPK ja TPS-KooKoo.
Jääkiekkokohteet osoitteessa NordicBet.com!
 
Lähde: NordicBet
Kuva: Liiga.fi

Saatat myös tykätä
Kommentit
Lataa...
Suomelle kerroin 5.00 Kreikkaa vastaan
Suomelle kerroin 5.00 Kreikkaa vastaan