Suomi kohtasi Yhdysvallat Washingtonissa World Cupin viimeisessä esiottelussa. Leijonat saivat kylmää kyytiä, kun USA vei ottelun lukemin 3-2. Varsinkin ensimmäisen ja toisen erän heikot alut kostautuivat, kun vastustaja sai kiekon kolme kertaa maalivahti Pekka Rinteen taakse.
Kolmannessa erässä Leijonat ryhdistäytyivät ja peliin tuli pirteyttä ketjuihin tehtyjen viilausten myötä. Viime talven nuorten maailmanmestarit Patrik Laine ja Sebastian Aho siirtyivät Aleksander Barkovin ketjun laitahyökkääjiksi.

Kesällä Winnipeg Jetsin kanssa sopimuksen tehnyt Patrik Laine osoitti pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla pienessä NHL-kaukalossa. Laine pelasi hyvän ottelun ja teki Suomen avausmaalin kolmannessa erässä. Sen jälkeen Jussi Jokinen toi Leijonat maalin päähän Rasmus Ristolaisen hienosta esityöstä.
World Cup alkaa Suomen osalta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Torontossa pelattavassa turnauksessa Suomen avausvastustaja on Team North America. Ottelu pelataan klo 03.00 Suomen aikaa. Viaplay ja Nelonen näyttävät pelin suorana lähetyksenä.