Lävistyksen hankkimisessa on aina omat riskinsä, mutta yksi viime aikojen villitys on osoittautunut niin vaaralliseksi, että New Yorkissa sijaitseva lävistysliike Studio 28 kieltäytyy suorittamasta sitä.
Studio 28:ssa työskentelevä TJ Cantwell varoittaa yhä suositummaksi tulleesta lävistysvillityksestä, jossa lävistys otetaan poikittain kielen kärkeen. Lävistyksen nimi on snake eyes (käärmeen silmät), joka näyttää kahdelta erilliseltä kielikorulta, mutta kyseessä on yksi pitkä metallinen barbell-sauva, joka lävistää kielen molemmat pitkittäiset lihakset. Cantwellin mukaan snake eyes on lävistyksenä ”uskomattoman vaarallinen”.
Snake Eye piercings bind both the muscles in the tongue.
Koska snake eyes lävistää kielen poikittain, se aiheuttaa yleensä vakavia jälkiseuraamuksia. Syvälle tehdyn lävistyksen takia kumpikaan kielen lihaksista ei enää pysty liikkumaan itsenäisesti, mikä hankaloittaa puhumista. Kielen kärkeen tehtynä se aiheuttaa vakavia hammasongelmia, koska se osuu helposti ja usein etuhampaisiin, jotka alkavat hajota.
They can also cause chipping of the teeth, and gum erosion.
– On lähes taattua, että asiakkaan ikenet alkavat syöpyä, hampaat haljeta/lohkeilla ja lävistys liikkuu tai siihen tulee hylkimistä, mistä jää ilkeän näköinen arpi, Cantwell toteaa.

Snake eyes -lävistystä ei yleensä suositella sen vakavien haittavaikutusten takia, mutta useimmat lävistysliikkeet tekevät silti mitä asiakas haluaa. Vastuu lävistyksen valinnasta on asiakkaalla.




Jos haluat ehdottomasti hankkia lävistyksen, sinun kannattaa harkita hyvin tarkoin, millaisen lävistyksen haluat ja pitää huolta, että olet selvittänyt sen mahdolliset haittavaikutukset. Älä myöskään koskaan yritä tehdä lävistystä kotioloissa. Alla olevalla videolla tehdään itse kielilävistys ja operaatio meneekin pahasti pieleen.

Lähde: Mirror
Kuva: Instagram