Yhdysvaltalainen Matthew Stubbendieck, 41, on syytettynä tyttöystävänsä itsemurhan avustamisesta. Mies kertoi tyttöystävänsä halunneen mieluummin kuolla hänen käsivarsillaan kuin jatkaa elämäänsä neljännen asteen syövän kanssa.
Stubbendieck johdatti viranomaiset metsään, missä hänen tyttöystävänsä Alicia Wilemon-Sullivan, 38, oli viiltänyt ranteensa auki. Miehen mukaan naisen syöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin, mutta ruumiinavauksessa naisen kehosta ei löydetty syöpäkasvaimia. Stubbendieck kertoi viranomaisille, ettei ollut koskaan mukana tyttöystävänsä lääkärikäynneillä.
Tapahtumat saivat alkunsa heinäkuussa, kun Wilemon-Sullivan jätti kolme lastaan kotiinsa Floridaan ja meni tapaamaan Stubbendieckiä tämän kotiin Nebraskaan. Pari käveli metsään, missä he viipyivät useita tunteja naisen yrittäessä tappaa itsensä. Viranomaisten mukaan Stubbendieck myös yritti tukehduttaa naisen kaksi kertaa, mutta ei kyennyt viemään tekoa loppuun.
Stubbendieckin poistuessa paikalta illalla Wilemon-Sullivan pystyi hänen mukaansa yhä kuiskaamaan. Seuraavana päivänä mies palasi paikalle löytäen naisen kuolleena. Nainen oli viiltänyt ranteensa auki, ja lääkäreiden mukaan viillot olivat itseaiheutettuja.
Tutkimuksissa Wilemon-Sullivanin kehosta löydettiin muun muassa morfiinia. Ruumiista ei löytynyt merkkejä syövästä, mutta toisaalta mikään ei todistanut, ettei syöpää ollut.
Stubbendieck oli luvannut naiselle, ettei kertoisi hänen kuolemastaan perheelle viiteen tai kuuteen kuukauteen, mutta mies otti yhteyttä poliiseihin vain muutaman päivän kuluttua, sillä ei kyennyt pitämään salaisuutta. Wilemon-Sullivanin perheenjäsenet vaativat miehelle kovimpia mahdollisia syytteitä.
https://youtu.be/kP1BtmCehPM
Lähde: NY Daily News